Atenție, șoferi! Camioanele nu mai pot intra în Ungaria începând de luni noaptea

Redactor:
Andreea Tobias
Atenție, șoferi! Camioanele nu mai pot intra în Ungaria începând de luni noaptea
Camioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu vor putea intra pe teritoriul Ungariei începând de luni de la ora 23.00 și până marți la ora 23.00. Măsura vine în condițiile în care marți este zi de sărbătoare națională în Ungaria, deci nelucrătoare.

Potrivit Poliției de Frontieră, autoritățile ungare au informat Inspectoratul Poliției de Frontieră Oradea că începând de luni ora 23.00 (ora României) până marți ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricționată circulația tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Măsura este luată de autoritățile ungare ca urmare a faptului că data de 20.08.2019 este declarată zi de sărbătoare națională, nelucrătoare.

Restricțiile nu se aplică mijloacelor de transport care transportă mărfuri periculoase, animale vii, produse alimentare perisabile sau sunt supuse unui anumit regim de temperatură.

De asemenea, traficul de călători și autoturisme se va desfășura în condiții normale.

La ridicarea restricțiilor, Poliția de Frontieră recomandă șoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță deschise tranzitului de marfuri, astfel încât să se evite apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

Inchide