Au încercat să fure banii din bancomat, dar au provocat un incendiu. Cum au eșuat o spargere câțiva hoți din Mediaș

Au încercat să fure banii din bancomat, dar au provocat un incendiu. Cum au eșuat o spargere câțiva hoți din Mediaș
Sursă Foto - Digi24
Publicat: 29/01/2023, 10:38

Ghinion pentru hoții care au încercat în cursul dimineții de duminică, să fure banii dintr-un bancomat din Mediaș. Aceștia nu au reușit să își ducă planul la sfârșit, în schimb, au provocat un incendiu în bancă, după care au fugit.

Poliţiştii din municipiul Mediaş îi caută pe hoţii care au încercat, în dimineața aceasta, să fure banii dintr-un bancomat, dar nu au reuşit decât să provoace un incendiu în bancă, după care au dispărut.

„La data de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 04,00, în municipiul Mediaş, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş, care patrulau pe strada I.C. Brătianu, au observat că din sediul unei unităţi bancare ieşea fum. Poliţiştii au pătruns holul unităţii şi au constatat că ATM-ul instalat în zona respectivă ardea cu flacără deschisă.

La faţa locului au intervenit pompieri din cadrul I.S.U. Sibiu, precum şi un echipaj medical, incendiul fiind stins în scurt timp, fără victime omeneşti.

Din investigaţiile preliminare efectuate, poliţiştii medieşeni au constatat că persoane necunoscute ar fi pătruns în sediul unităţii bancare şi ar fi încercat să sustragă bani din ATM blocând fanta aparatului cu un obiect din lemn, fapt ce ar fi condus la supraîncălzirea sistemului electric al dispozitivului şi, astfel, la izbucnirea incendiului”, a precizat Elena Welter. Potrivit acesteia, nu a fost stabilit, încă, un prejudiciu şi hoţii nu au fost prinşi.

„În cauză, la nivelul Poliţiei Municipiului Mediaş, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat. În prezent, poliţiştii desfăşoară cercetări în vederea identificării autorilor faptei pentru aplicarea măsurilor legale în consecinţă”, informează IPJ Sibiu.

„Nimeni nu își amintește să mai fi fost un asemenea incendiu”

Este pentru prima dată în judeţul Sibiu când ard banii din bancomatul unei bănci, a transmis purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Andreea Ştefan, potrivit Digi24.

„Azi-dimineaţă în jurul orei 04:00 pompierii Detaşamentului Mediaş au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu la un bancomat, în municipiul Mediaş pe strada I.C. Brătianu. (…) Nimeni nu îşi aminteşte să mai fi fost (un asemenea incendiu n.r.). Putem zice ca e o premieră în judeţul Sibiu”, a declarat Andreea Ştefan.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase