Cum a reușit un paznic să fure sute de mii de lei din bancomatul pe care trebuia să îl păzească! Metoda inedită cu care a sustras banii

Cum a reușit un paznic să fure sute de mii de lei din bancomatul pe care trebuia să îl păzească! Metoda inedită cu care a sustras banii
Sursă Foto - Facebook/DarkPassion
Publicat: 25/01/2023, 18:57
Actualizat: 25/01/2023, 19:04

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat, care este suspectat de furt calificat în formă continuată.

Un bărbat din Constanța a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru că ar fi furat 330.000 de lei direct din bancomatele pe care trebuia să le păzească.

Acesta lucra ca agent de pază în bancă, iar pentru a avea acces la banii din ATM-uri, folosea cheile potrivite, susțin procurorii.

Acum, el este cercetat pentru furt calificat în formă continuată.

Inculpatul, spune instanța, ar fi profitat de poziția de agent însoțire şi gardare persoane fizice şi valori în cadrul unei firme de pază și a apelat la un plan infracțional bine pus la cale.

Acesta a profitat de informațiile la care avea acces, dar și de faptul că prezența sa în sala dispeceratului nu trezea suspiciuni, așa că a putut fura în voie, chiar sub ochii colegilor.

Cum a reușit angajatul să sustragă bani din bancomate

Potrivit magistraților, bărbatul înlocuia cheile originale ale ATM-urilor cu unele false, pentru a masca lipsa acestora pentru diferite perioade de timp, reușind să sustragă astfel importante sume de bani din aparate.

În total 330.000 de lei, spun procurorii, care au dispus confiscarea banilor, dar și condamnarea bărbatului la 3 ani de închisoare pentru furt calificat în formă continuată.

„Pericolul social ridicat este relevat și de faptul că a premeditat comiterea infracțiunii, luându-şi toate măsurile pentru a asigura succesul infracţional, astfel cum s-a analizat deja în prima parte a hotărârii, cauzând persoanelor vătămate prejudicii foarte ridicate”, se arată în motivarea instanței.

Pentru că bărbatul nu este recidivist și nu s-a sustras de la urmărirea penală, instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani.

Hotărârea judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța, Antena3.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase