Augustin Lazăr cere daune de un leu Ministerului Justiției și comunicat prin care să își ceară scuze pentru raport

Augustin Lazăr cere daune de un leu Ministerului Justiției și comunicat prin care să își ceară scuze pentru raport
Publicat: 23/04/2019, 13:47

„A fost depusă astăzi (marți – n.r.) o cerere de chemare în judecată din partea apărătorului domnului Augustin Lazăr, în care cheamă în judecată Ministerul Justiției și Ministrul Justiției și solicită, în principal anularea raportului de evaluare în urma căruia i s-a cerut revocarea din funcție și în același timp solicită ca să i se acorde daune morale de 1 leu pentru prejudiciul adus, pentru faptul că i s-a cerut revocarea și publicarea pe site-ul Ministerului a unor scuze pentru cele scrise în raportul privind activitatea sa managerială”, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Totodată, avocatul lui Augustin Lazăr a cerut, marți, și încetarea procesului în care procurorul general contestă propunerea de revocare din funcție, motivând că a încetat calitatea clientului său, prin pensionare. Curtea de Apel Alba Iulia a rămas în pronunțare.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au decis, la sfârșitul lunii ianuarie, că procesul prin care procurorul general Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcție înaintată de Ministrul Justiției se va judeca la Curtea de Apel din Alba Iulia. Asta după ce, în noiembrie 2018, reprezentantul Ministerului Justiției a cerut ca procesul să fie judecat la Curtea de Apel București, invocând excepția necompetenței teritoriale, în timp ce avocatul lui Augustin Lazăr a cerut ca procesul să fie judecat în continuare la Curtea de Apel Alba Iulia, invocând faptul că procurorul general are acolo domiciliul.

Atunci, Curtea de Apel Alba Iulia a admis excepția privind necompetența teritorială, astfel că procesul urma să continue la Curtea de Apel București.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, l-a acuzat de mai multe ori pe Augustin Lazăr că trage de timp cu procesul în care a contestat revocarea, pentru a-i expira mandatul de procuror general.

Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr a fost declanșată de către ministrul Tudorel Toader în 24 octombrie 2018. Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcție declanșată de ministrul Justiției, Tudorel Toader

Tudorel Toader spunea, la o dezbatere din CSM, privind revocarea lui Augustin Lazăr, că unul dintre motivele declanșării acestei proceduri este și cel privind protocolul din 2016, semnat de procurorul general. Toader spunea că e inadmisibil acest lucru, întrucât inițial Lazăr dezaproba protocoalele.

În replică, procurorul general Augustin Lazăr declara că raportul de evaluare întocmit de Tudorel Toader este un eseu și că toate aspectele din document au drept numitor comun instrumentarea dosarului cu protestul din 10 august.

foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase