Austria vrea să diminueze ALOCAȚIILE pentru copiii imigranților. Comisia europeană amenință cu INFRINGEMENTUL

Austria vrea să diminueze ALOCAȚIILE pentru copiii imigranților. Comisia europeană amenință cu INFRINGEMENTUL
Austria vrea să reducă alocațiile pentru copiii muncitorilor străini. Ministrul român al Muncii, îngrijorat de hotărârea guvernului de la Viena. Vezi ce riscă Austria dacă adoptă măsura

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu s-a întâlnit la Bruxelles cu Marianne Thyssen, comisar european pentru Ocupare, Afaceri Sociale, Competențe și Mobilitate.”Cei doi oficiali și-au exprimat îngrijorările în legătură cu o situație semnalată atât de cetățeni ai unor state europene, cât și de organizații neguvernamentale, vizavi de o posibilă încălcare a drepturilor copilului în Austria, ca urmare a intenției Parlamentului național de a indexa alocațiile copiilor cetățenilor rezidenți, din alte state europene, care își desfășoară activitatea pe teritorul statului austriac”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii, remis Mediafax.

Potrivit comunicatului, Comisia Europeană este îngrijorată de promovarea mecanismului indexării alocațiilor pentru copiii lucrătorilor mobili UE.

„În acest sens, Marianne Thyssen a reafirmat și importanța promovării principiului la contribuții egale, prestații egale (în contextul revizuirii Regulamentelor 883/2004 și 987/2009 privind coordonarea sistemelor de securitate socială) alături de principiul remunerației egale pentru aceeași activitate desfășurată în același loc (în contextul revizuirii Directivei detașarea lucrătorilor),” arată sursa citată.

Pentru prima dată, discuția a apărut în Austria la începutul anului, când cancelarul austriac Sebastian Kurz a decis că Guvernul trebuie să reducă alocațiile copiilor rezidenților austrieci care trăiesc într-o țară în care nivelul de trai este mai scăzut.

„Sistemul nu este construit corect, pentru doi copii care nu trăiesc în Austria, ci în România, aproape 300 de euro sunt transferați lunar în România. Este aproape cât salariul mediu de acolo,” declara atunci Kurz.

Un proiect aflat în procedură legislativă prevede tocmai indexarea alocațiilor pentru copiii muncitorilor străini, în cazul în care copiii trăiesc în țările de origine. Dacă proiectul va trece de Parlamentul austriac, alocațiile vor fi diminuate cu până la 50%.

Comisia Europeană a transmis deja că va investiga dacă politica austriacă este discriminatorie în cazul lucrătorilor din Uniunea Europeană.

Nu este exclus ca statul austriac să riște chiar o procedură de infringement pentru nerespectarea drepturilor copiilor muncitorilor din statele Uniunii Europene.

Problema alocațiilor muncitorilor români a fost ridicată recent și în Germania. În luna august, primarii unor orașe germane avertizau că pacea socială riscă să fie periclitată din cauza sutelor de milioane de euro pe care autoritățile le plătesc pentru alocațiile a aproape 270.000 de copii ai imigranților, inclusiv mulți români. Guvernul federal de la Berlin informa că numărul copiilor imigranților care primesc alocații din Germania a crescut cu 10,4% în ultimul an.

 

 

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce s-a ales de Patrick Cioacă, fiul Elodiei. Ce decizie radicală a luat băiatul după...
Ce salarii au angajații RCS & RDS. Se câștigă mai bine decât ai fi crezut
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce ar putea să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Andreea Marin, ipostază unică alături de Violeta și Radu! Frații Bănică au atras toate privirile....
ANM îi avertizează pe români! Va fi prăpăd în următoarele zile
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
Inchide