Austria vrea să diminueze ALOCAȚIILE pentru copiii imigranților. Comisia europeană amenință cu INFRINGEMENTUL

Austria vrea să diminueze ALOCAȚIILE pentru copiii imigranților. Comisia europeană amenință cu INFRINGEMENTUL
Austria vrea să reducă alocațiile pentru copiii muncitorilor străini. Ministrul român al Muncii, îngrijorat de hotărârea guvernului de la Viena. Vezi ce riscă Austria dacă adoptă măsura

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu s-a întâlnit la Bruxelles cu Marianne Thyssen, comisar european pentru Ocupare, Afaceri Sociale, Competențe și Mobilitate.”Cei doi oficiali și-au exprimat îngrijorările în legătură cu o situație semnalată atât de cetățeni ai unor state europene, cât și de organizații neguvernamentale, vizavi de o posibilă încălcare a drepturilor copilului în Austria, ca urmare a intenției Parlamentului național de a indexa alocațiile copiilor cetățenilor rezidenți, din alte state europene, care își desfășoară activitatea pe teritorul statului austriac”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii, remis Mediafax.

Potrivit comunicatului, Comisia Europeană este îngrijorată de promovarea mecanismului indexării alocațiilor pentru copiii lucrătorilor mobili UE.

„În acest sens, Marianne Thyssen a reafirmat și importanța promovării principiului la contribuții egale, prestații egale (în contextul revizuirii Regulamentelor 883/2004 și 987/2009 privind coordonarea sistemelor de securitate socială) alături de principiul remunerației egale pentru aceeași activitate desfășurată în același loc (în contextul revizuirii Directivei detașarea lucrătorilor),” arată sursa citată.

Pentru prima dată, discuția a apărut în Austria la începutul anului, când cancelarul austriac Sebastian Kurz a decis că Guvernul trebuie să reducă alocațiile copiilor rezidenților austrieci care trăiesc într-o țară în care nivelul de trai este mai scăzut.

„Sistemul nu este construit corect, pentru doi copii care nu trăiesc în Austria, ci în România, aproape 300 de euro sunt transferați lunar în România. Este aproape cât salariul mediu de acolo,” declara atunci Kurz.

Un proiect aflat în procedură legislativă prevede tocmai indexarea alocațiilor pentru copiii muncitorilor străini, în cazul în care copiii trăiesc în țările de origine. Dacă proiectul va trece de Parlamentul austriac, alocațiile vor fi diminuate cu până la 50%.

Comisia Europeană a transmis deja că va investiga dacă politica austriacă este discriminatorie în cazul lucrătorilor din Uniunea Europeană.

Nu este exclus ca statul austriac să riște chiar o procedură de infringement pentru nerespectarea drepturilor copiilor muncitorilor din statele Uniunii Europene.

Problema alocațiilor muncitorilor români a fost ridicată recent și în Germania. În luna august, primarii unor orașe germane avertizau că pacea socială riscă să fie periclitată din cauza sutelor de milioane de euro pe care autoritățile le plătesc pentru alocațiile a aproape 270.000 de copii ai imigranților, inclusiv mulți români. Guvernul federal de la Berlin informa că numărul copiilor imigranților care primesc alocații din Germania a crescut cu 10,4% în ultimul an.

 

 

Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
Live video Dinamo – UTA Arad Scor. Sigurul site care transmite live meciul
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
EXCLUSIV. Bărbatul celebru de pe lista neagră a SPP-ului. Ce se întâmplă cu el la...
Rezultate parţiale BEC de la ALEGERI LOCALE 2020 | Primăria Sectorului 1 se joacă la...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Live video Hermannstadt – Botoșani Live SCORE. Gol spectaculos
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Un bărbat a decis să mănânce numai cartofi timp de un an. Ce s-a întâmplat...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide