Avertizare de la hidrologi: Cod galben de inundații în cinci județe, până la miezul nopții

Redactor:
Ioana Sfârlea
Avertizare de la hidrologi: Cod galben de inundații în cinci județe, până la miezul nopții
Hidrologii au emis, joi, o avertizare cod galben de inundații, valabilă pentru județele Suceava, Iași, Hunedoara, Alba și Sibiu. Avertizarea este valabilă până la ora 24.00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

În județele Suceava și Iași sunt vizate râurile din bazinele hidrografice Siret și Bahlui. Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare ale râurilor Stolniceni și Hărmănești (afluenți ai Siretului), Valea Oii (afluent al râului Bahlueț), potrivit INHGA.

În județul Hunedoara sunt vizate râurile Strei (afluent al râului Mureș) și Jiu.

De asemenea, sunt prognozate posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinul hidrografic al Mureșului, în amonte de confluența cu râul Strei, în județele Alba și Sibiu.

În județul Alba, fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare ale râului Cugir, mai spun hidrologii.

Avertizările cod galben de inundații sunt valabile joi, până la ora 24.00.

Inchide