Avocatul lui Sebastian Ghiță: „Fostul deputat își dorește să participe activ la proces”

Avocatul lui Sebastian Ghiță: Fostul deputat își dorește să participe activ la proces
Publicat: 09/05/2017, 14:53
Actualizat: 06/06/2018, 21:43

„Sebastian Ghiță își dorește să participe activ la proces”, le-a spus avocatul fostului deputat judecătorilor.

Avocatul a precizat că fostul parlamentar își dorește să participe la judecată fie prin videoconferință, ori să fie adus în România.

Marți, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a avut loc un nou termen în dosarul în care Sebastian Ghiță este judecat alături de fostul primar din Ploiești, Iulian Bădescu, pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit și spălare de bani. Procurorii susțin că Sebastian Ghiță i-ar fi dat mită un imobil fostului primar al Ploieștiului Iulian Bădescu pentru ca acesta din urmă să finanțeze o asociație sportivă susținută de Ghiță, pentru a disimula proveniența casei cei doi semnând un contract fictiv.

În acest dosar, DNA a cerut instanței supreme emiterea unui nou mandat de arestare preventivă pe numele lui Sebastian Ghiță, invocând faptul că acesta se sustrage de la judecată.

Magistrații au conexat cererea de arestare la dosarul de fond, urmând ca următorul termen să aibă loc pe 6 iunie. Până atunci, judecătorii îl vor cita pe Sebastian Ghiță prin intermediul Ministerului Justiției.

În prezent, Sebastian Ghiță este în arest, în Serbia, după ce a fost depistat de autorități la Belgrad pe 13 aprilie. Pe numele fostului deputat au fost emise până acum mandate de arestare preventivă în lipsă în două dosare ale DNA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase