• Publicat:
Știri

Avocatul omului de afaceri Dan Adamescu s-a sinucis luni în stația de metrou Piața Universității

Avocatul omului de afaceri Dan Adamescu s-a sinucis luni în stația de metrou Piața Universității
Avocatul omului de afaceri Dan Adamescu s-a sinucis luni la metrou, la Piața Universității. Adamescu este suspectat că a dat mită unuia dintre judecătorii acuzați de corupție de DNA.

George Claudiu Dumitru, avocatul omului de afaceri Dan Adamescu, este bărbatul care s-a sinucis luni în stația de metrou Piața Universității, au confirmat pentru gândul surse din Poliția Capitalei și din avocatură.

Avocatul, în vârstă de 38 de ani, s-a aruncat în fața metroului luni, în jurul orei 14.40, iar imaginile surprinse de camerele de supraveghere susțin ipoteza că a fost vorba despre o sinucidere, conform oficialilor din Poliția Capitalei.

Miercuri, procurorii DNA au făcut percheziții la locuința omului de afaceri Dan Adamescu și la firmele deținute de acesta, în dosarul în care patru judecători sunt acuzați că ar fi luat mită pentru intervenții în dosare de insolvență.

Perchezițiile sunt efectuate în dosarul celor patru judecători arestați preventiv pentru că ar fi luat mită în mai multe dosare de insolvență. Surse judiciare au explicat pentru gândul că Adamescu ar fi vrut să rezolve un dosar comercial pentru firma Baumeister, pe care o deține. Acest dosar era judecat de unul dintre cei patru judecători arestați pentru luare de mită. Sursele judiciare au precizat că există indicii că Dan Adamescu i-ar fi dat mită unuia dintre judecători pentru a fi favorizat în cadrul procesului.

Luni, în ziua în care avocatul s-a sinucis, procurorii DNA au făcut percheziții la domiciliile celor patru judecători de la Tribunalul București, anunțând că aceștia sunt urmăriți penal pentru luare de mită. Cei patru au fost reținuți de procurori în noaptea de luni spre marți.

Direcția Națională Anticorupție a arătat, într-un comunicat de presă, că miercuri au fost făcute percheziții la nouă sedii ale unor societăți comerciale, precum și la domiciliul unei persoane fizice, toate situate în București, în dosarul în care au fost arestați patru judecători de la Tribunalul București.

Dan Adamescu deține compania Astra Asigurări și Unirea Shopping Center, precum și cotidianul România Liberă.

Inchide