Avocatul Prințului Paul spune că acesta are o datorie de 4,7 milioane lire sterline: „Intenționăm să plătim cash”

Avocatul Prințului Paul spune că acesta are o datorie de 4,7 milioane lire sterline: Intenționăm să plătim cash
Publicat: 10/09/2015, 17:38
Actualizat: 11/09/2015, 16:11

Avocatul a declarat, joi, într-o conferință de presă, că istoria acestui proces în urma căruia clientul său a fost condamnat să plătească suma de 4,7 milioane de lire către patronul unui ziar britanic a început în perioada 2006-2007, când ziarul britanic condus de Marco Houston a publicat un articol negativ la adresa prințului Paul.

Conform avocatului Mircea Andrei, prințul Paul a mers în Marea Britanie, unde a convenit cu Houston să publice un alt articol, de data aceasta unul pozitiv, pentru a nu-l da în judecată. În acest context, cei doi s-ar fi împrietenit, iar prințul Paul de România chiar l-ar fi împrumutat pe brtanic cu suma de două milioane de lire, bani de care acesta ar fi avut nevoie pentru a-și salva publicația de la faliment, a susținut avocatul.

El a mai spus că la un moment dat, însă, Houston ar fi publicat un nou articol negativ, de data aceasta la adresa principelui Radu, care l-a dat în judecată pe Marco Houston și a câștigat despăgubiri morale de două milioane de euro.

În această situație, spune avocatul Mircea Andrei, Houston a apelat la serviciile aceleiași firme de avocatură pe care o angajase și principele Radu și l-a chemat la rândul său în judecată pe prințul Paul, pe care l-a indicat drept sursă pentru articolul împotriva principelui Radu. Cetățeanul britanic a câștigat procesul, iar prințul Paul a fost condamnat să-i plătească două milioane de euro, adică banii pe care trebuia să îi achite principelui Radu, plus alte 2,7 milioane de lire cheltuieli de judecată.

Avocatul a spus că, deși nedreaptă decizia instanței, clientul său recunoaște această datorie și intenționează să o plătească, după ce decizia judecătorilor britanici a devenit executorie și în România printr-o decizie definitivă a Curții de Apel București din iunie 2015.

Mircea Andrei mai susține că avocații prințului Paul ar fi contactat biroul de executare silită pentru a stabili condițiile în care se va face plata, însă nu ar fi primit niciun răspuns.

„Prințul Paul recunoaște suma de 4,7 milioane de lire ca datorie. Doi avocați au încercat să discute achitarea sumei, însă executorul a pus în schimb executare pe domiciliu. Îl lăsăm acum să facă evaluarea bunurilor, care oricum nu pot acoperi suma care trebuie executată pentru că intenționăm să plătim cash. Cred că în niciuna din casele celor mai bogați oameni din România nu pot fi găsite bunuri care să valoreze atât de mult. Executarea silită este doar un exercițiu de imagine”, a declarat avocatul Mircea Andrei.

Acesta a adăugat că, în condițiile în care prințul Paul nu și-a recuperat datoria de două milioane de lire pe care Houston ar avea-o la el, va începe demersurile pentru recuperarea banilor prin intermediul unei case de avocatură din Marea Britanie.

Reprezentanții unui birou de executare silită au intrat, joi, cu spijinul jandarmilor, în locuința din sectorul 2 a prințului Paul de România și a prințesei Lia, pentru a evalua bunurile din casa acestuia astfel încât să se stabilească dacă acestea pot fi valorificate pentru a acopei datoria către cetățeanul britanic.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA