Ioana Sfârlea
02.07.2019
Știri

Bacalaureat cu peripeții pentru elevii unui liceu din Blaj. Au primit de două ori la rând subiecte greșite

Bacalaureat cu peripeții pentru elevii unui liceu din Blaj. Au primit de două ori la rând subiecte greșite
Elevii care au susținut, luni, proba de Limba română a Bacalaureatului la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain" din Blaj, județul Alba, au primit de două ori la rând subiecte greșite, motiv pentru care examenul s-a prelungit cu aproximativ 50 de minute, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La proba de Limba română a examenului de Bacalaureat organizată, luni, la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj, județul Alba, absolvenții profilului „uman” au primit o parte dintre subiectele care trebuiau repartizate la profilul „real”.

După ce greșeala a fost sesizată, s-au împărțit din nou subiectele, dar s-a făcut aceeași eroare.

Elevii care au susținut examenul au spus că abia a treia oară au primit subiectele corecte pentru profilul lor, iar timpul de examinare a fost prelungit.

„În data de 01.07.2019, la proba scrisă Ea) – Limba și literatura română, din cadrul examenului de bacalaureat național, sesiunea iunie-iulie 2019, la Centrul de Examen de la Colegiul Național Blaj, imediat după ora 9.00 când au fost deschise plicurile cu subiecte în sălile de clasă unde candidații trebuiau să primească subiect pentru profilul umanist, Comisia din Centrul de Examen a constatat că acești candidați au primit subiect de profil real. În aproximativ 30 de minute din acel moment, Comisia a remediat total situația creată, distribuind candidaților subiectul corect și corespunzător profilului”, a declarat, marți, inspectorul general adjunct al ISJ Alba, Alexandru Dăncilă.

El a precizat că, din momentul distribuirii subiectului corect, timpul alocat rezolvării acestuia a fost de trei ore, conform metodologiei și procedurilor în vigoare pentru organizarea examenului.

Dăncilă a mai anunțat că ISJ Alba a deschis o anchetă internă privind incidentul.

„La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Alba s-a demarat o anchetă referitoare la acest caz și de asemenea s-au luat măsurile corespunzătoare desfășurării următoarelor probe de examen”, a declarat adjunctul ISJ Alba.

 

Inchide