Badantă din Italia, milionară după moartea bătrânului pe care l-a îngrijit. Testamentul, atacat în instanță

Badantă din Italia, milionară după moartea bătrânului pe care l-a îngrijit. Testamentul, atacat în instanță
Sursă Foto - Shutterstock
Publicat: 21/09/2022, 23:17

O badantă din Italia a avut parte de un noroc chior. Femeia a îngrijit un om de afaceri, iar după moartea acestuia, ea a fost singura moștenitoare prin testament. Badanta a moștenit un apartament extrem de scump.

Antea Placida Retta, o îngrijitoare italiancă în vârstă de 57 de ani, a fost trimisă în judecată după ce a rezultat că este unica moștenitoare prin testament a unui om de afaceri foarte bogat.

Mario Di Carlo, bogătașul de care avea grijă femeia, a decedat în 2017 la vârsta de 90 de ani.

La vremea aceea, badanta era deja proprietara unui apartament în valoare de peste 2 milioane de euro, situat în centrul vechi al Romei, pe care afaceristul l-a trecut pe numele acesteia când el încă trăia.

Nepoții bărbatului au dat-o în judecată pe femeia care este acuzată acum că a profitat de momentele de vulnerabilitate ale milionarului italian, afectat de demență senilă.

Sub aceeași acuzație este judecat și șoferul lui Mario Di Carlo, Gino Cerroni, care în cele din urmă și-a regretat conduita și a hotărât să-i anunțe pe nepoții angajatorului său care ulterior au depus plângere.

Conform acuzațiilor aduse, antreprenorul în domeniul sănătății, Mario Di Carlo, ar fi fost păcălit timp de șase ani, din 2009 până în 2015, de îngrijitoarea Antea Placida Retta.

„Putea să-i dea și genți Louis Vuitton, la banii lui era ca și cum i-ar fi dat bomboane, dar nu un apartament în centrul Romei. După moartea soției era foarte schimbat”, a spus un colaborator de-al său.

Astfel, badanta rezulta ca fiind proprietara unui apartament în Largo del Nazareno , în apropiere de Fontana di Trevi, în valoare de 2.600.000 de euro, a unei polițe de asigurare de viață în valoare de 3 milioane de euro și în fiecare săptămână primea ca bani de cheltuială suma de 125.000 de euro.

Omul de afaceri italian a cunoscut-o pe îngrijitoarea respectivă în spital, când soția lui era internată, fiind grav bolnavă și i-a oferit un loc de muncă la clinica Villa Delia, al cărei proprietar era.

Nimeni nu și-ar fi putut imagina vreodată că femeia, în realitate, ar putea profita de un moment de fragilitate al bărbatului care, în anul 2009, a început să dea primele semne de demență senilă.

Astfel, Antea Placida Retta a câștigat încrederea lui Di Carlo și a reușit să obțină, potrivit acuzației, o serie de avantaje economice, până la numirea sa ca moștenitor unic, excluzându-i total pe cei trei nepoți.

Îngrijitoarea își vira săptămânal bani în cont

Badanta a reușit să îl convingă pe afacerist să o adauge ca beneficiar la contul său bancar, devenind practic cotitular. Un acces gratuit la activele economice ale bărbatului care i-a semnat și cecuri în alb.

Femeia ar fi virat în repetate rânduri bani rudelor sale și și-a acordat de una singură o indemnizație săptămânală de 125 de mii de euro.

De asemenea, ar fi încercat să vândă mai multe apartamente ale bărbatului printr-o agenție.

Dar aparent, ea nu ar fi fost singura care a profitat de starea de sănătate pe care o avea fostul om de afaceri, ci și șoferul acestuia, care este acuzat că a primit numeroase cecuri în valoare de 74.000 de euro.

Inițial, doi medici de la Villa Delia au fost acuzați că ar fi falsificat certificatele referitoare la starea de sănătate a bătrânului, declarând că era capabil să înţeleagă ce se întâmplă în momentul semnării testamentului şi a procedat în mod conştient.

Fratele badantei a fost acuzat și el că a primit, în mai multe rânduri, cecuri în alb de la antreprenor și transferuri bancare de 15.000 de euro.

Procesul penal este încă în desfășurare, însă infracțiunile pentru cei doi medici și pentru fratele îngrijitoarei au fost prescrise, potrivit Ilmessagero.it.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult