Bănicioiu: Vor pleca toți pacienții, indiferent dacă sunt asigurați sau nu

Bănicioiu: Vor pleca toți pacienții, indiferent dacă sunt asigurați sau nu
Publicat: 08/11/2015, 13:04

„Vor pleca toți pacienții, indiferent dacă sunt asigurați sau nu”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătății a precizat și că toate costurile aferente transportului și tratamentului pacienților transferați în clinicile din străinătate, la recomandarea medicilor, vor fi suportate de către autoritățile române, indiferent de calitatea de asigurat a pacientului.

Răniții în incendiul de la Colectiv care pot suporta transferul la clinici din străinătate vor fi transportați și cu un avion al NATO, aeronava putând efectua deplasări într-un timp de două ori mai scurt decât avioanele românești, a precizat ministrul Apărării, Mircea Dușa.

Sprijinul NATO vine la solicitarea autorităților române. „Există un program la nivelul NATO la care și România contribuie. Am solicitat ieri (sâmbătă-n.r.) ca azi să ne pună la dispoziție unul din aceste avioane. Probabil va veni la ora 19.00. E un avion cu o capacitate mai mare. Dacă cei de la Departamentul de Situații de Urgență vor să trimită răniți, se va face mult mai repede”, a declarat Dușa, pentru B1Tv.

Avionul NATO poate efecta deplasări într-un timp de două ori mai scurt decât avioanele pe care românii le au în dotare.

Numărul celor care vor fi transferați nu este cunoscut pentru că deplasarea depinde de starea lor de sănătate.

„Am pus la dispoziția Departamentului de Situații de Urgență mai multe avioane pentru a transporta răniții spre statele care trebuie să-l primească. Azi două avioane Spartan vor pleca spre Londra și Budapesta. Am și avut discuții cu Spitalul Militar din Budapesta și medicii de acolo sunt dispuși să primească cinci răniți” a mai precizat ministrul Apărării, citat de B1TV.

MApN anunțase inițial că duminică încă două victime din incendiul din Colectiv vor fi transportate în Marea Britanie și Ungaria cu două aeronave C-27J Spartan ale Forțelor Aeriene Române.

Astfel, ar putea fi transportat la un spital din Franța și toboșarul trupei Googbye to Gravity, Bogdan Enache. Familia acestuia fusese informată, sâmbătă, că Bogdan Enache că nu ar putea fi transferat pentru că nu este asigurat și nu ar beneficia de transport și tratament în străinătate decontate integral de stat, în baza formularului E112.

Surse medicale au declarat, pentru MEDIAFAX, că familia lui Bogdan Enache a discutat cu reprezentanții unui spital din Lyon pentru transferarea acestuia de la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală, unde este internat din 30 octombrie, în stare critică.

Potrivit prevederilor legale, pentru a putea beneficia de tratament în statele UE, decontat de statul român, în baza formularului E112, solicitantul trebuie să fie asigurat. Cererea și dosarul medical sunt depuse la Casa de Asigurări de Sănătate, care verifică statutul de asigurat al persoanei solicitante. În situația în care, în urma verificărilor, se constată că persoana nu este asigurată, cererea de eliberare a formularului nu este aprobată, iar acest lucru se comunică în scris solicitantului.

Documentele necesare pentru eliberarea formularului E112 sunt: actul de identitate al beneficiarului (copie și original pentru conformitate); actul de identitate (copie și original) și procura legalizată în cazul în care cererea este făcuta de altă persoană în numele beneficiarului; adeverință de salariat sau asigurat eliberată de Casa de Asigurări de Sănătate (original); dosarul medical (copii ale documentelor medicale); raportul medical (model tipizat, în original); acceptul clinicii din statul membru UE unde urmează să se efectueze prestațiile medicale, cu precizarea obligatorie a perioadei.

Trupa de heavy metal Goodbye to Gravity a fost fondată în 2011 și îi avea în componență pe Andrei Galuț (voce), Mihai Alexandru (chitară), Bogdan Enache (tobe), Vlad Țelea (chitară) și Alex Pascu (bass).

În urma incendiului din clubul Colectiv și-au pierdut viața chitariștii Vlad Țelea și Mihai Alexandru, iar ceilalți membri ai trupei sunt grav răniți.

Duminică au decedat trei răniți în incendiul din clubul Colectiv, iar sâmbătă, alți nouă, dintre care șapte în spitale din Capitală și doi în Olanda, unde au fost transferați, numărul celor care și-au pierdut viața în tragedie ajungând la 44.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Telefonul te înregistrează tot timpul. Trucul prin care scapi de supraveghere
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii