Bărbat din Bârlad, tentativă de sinucidere transmisă LIVE pe Facebook. Cine l-a salvat din ștreang, în ultima clipă

Bărbat din Bârlad, tentativă de sinucidere transmisă LIVE pe Facebook. Cine l-a salvat din ștreang, în ultima clipă
Bărbat din Bârlad, tentativă de sinucidere transmisă LIVE pe Facebook. Cine l-a salvat din ștreang, în ultima clipă
Publicat: 21/08/2020, 10:19

Un bărbat de 31 de ani din Bârlad a fost salvat în ultima clipă de poliție, care l-a dat jos din ștreang. Din primele informații, acesta a vrut să-și pună capăt zilelor din cauză că a fost părăsit de iubită.

Cu puțin timp înainte să încerce să se sinucidă, bărbatul din Bârlad i-a mărturisit unui prieten din București care este planul său. Mai mult, i-a trimis și o poză și ar fi făcut și un live pe Facebook. Speriat, amicul bârlădeanului a sunat la 112, iar poliția a intervenit rapid.

În ultima clipă, bărbatul de 31 de ani a fost salvat din ștreang, iar în prezent este internat la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Vaslui. Tânărul a fost găsit în podul casei, când tocmai se atârnase de grindă. Din fericire, nu intrase în stop cardio-respirator.

A fost dat jos din ștreang de asistentul de pe ambulanță, care a început rapid manevrele de resuscitare. “Am fost solicitat la un caz aparte la Bârlad, duminică seara, în jurul orelor 22.00. Victima, un bărbat de 31 de ani, care avusese o tentativă de sinucidere prin spânzurare, a fost dată jos din ștreang de asistentul nostru de pe ambulanța sosită prima la fața locului. Bărbatul a fost intubat și stabilizat, fiind transportat în comă profundă la Spitalul Județean Vaslui, unde a fost predat la UPU”, a precizat medicul urgentist Daniel Ungureanu.

Cum se simte acum bărbatul din Bârlad care a încercat să se sinucidă

Din fericire, tânărul este acum în afara oricărui pericol. “A fost externat de la ATI Reanimare și este internat la Secția Psihiatrie, este conștient, cooperant și face tratament”, a spus medicul Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui, potrivit vremeanoua.ro.

Pe 16 august, la orele 21.21, prin 112, Poliția Bârlad a fost sesizată de o persoanã din București, cu privire la faptul că un prieten de-al său, din Bârlad, i-a trimis o fotografie și un mesaj, cu intenția de a se spânzura. La fața locului a fost trimis imeiat un echipaj de poliție, care a constatat că cele sesizate se confirmă. Un bărbat de 31 de ani a fost preluat de ambulanță și transportat pentru îngrijiri medicale la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă, în care se fac în prezent cercetări pentru stabilirea situației de fapt”, a spus Loredana Stavăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.