Bărbații scunzi, primii la ușa chirurgilor! Metoda de a crește până la 15 centimetri în înălțime

Bărbații scunzi, primii la ușa chirurgilor! Metoda de a crește până la 15 centimetri în înălțime
Sursă Foto - https://www.gq.com/story/leg-lengthening/John Lovedale
Publicat: 27/09/2022, 08:56

Tot mai mulți bărbați aleg să facă o operație dură, dar și scumpă, pentru a crește cu până la 15 centimetri în înălțime, deși în încercarea de a deveni mai înalți ar putea să-și rupă ambele femururi.

Procedura cosmetică dureroasă costă între 60.000 și 235.000 de euro și presupune ruperea oaselor din picioare, aplicarea unor tije de metal și o reabilitare care poate dura luni de zile și la finalul căreia pacientul trebuie să învețe din nou să meargă.

De asemenea, există o serie de complicații care pot apărea în urma procedurii, inclusiv leziuni ale nervilor, cheaguri de sânge, dureri chinuitoare și posibilitatea ca oasele să nu se mai sudeze la loc.

Dacă au noroc, supraviețuitorii se pot bucura de o înălțime mai mare cu 7 – 15 centimetri, dacă pe lângă alungirea femurului aleg să își extindă și tibia. În mod uimitor, procedura este una tot mai populară.

Sute de persoane din toată lumea aleg să facă operația în fiecare an, iar studiile arată că cei mai mulți dintre ei sunt bărbați. Un bărbat pe nume John Lovedale a plătit 75.000 de dolari pentru privilegiul agonizat de a-și vedea picioarele alungite.

Recuperarea poate dura câteva luni

Bărbatul de 40 și ceva de ani a crescut de la înălțimea de 1,73 metri la 1,80 metri. Pentru a crește șapte centimetri, Lovedale a avut ambele femururi rupte și cuie de metal introduse în mijlocul lor. Fiecare cui este făcut din titaniu, un metal flexibil și rezistent, precum osul, și este de mărimea unei petarde.

Cuiele din picioarele sale au fost extinse câte un milimetru în fiecare zi timp de 90 de zile cu ajutorul unui dispozitiv magnetic asemănător unei telecomenzi.

Tot ce a rămas de făcut apoi pentru Lovedale a fost să aștepte până când oasele rupte i s-au vindecat.

În urma procedurii, John nu a putut să meargă timp de mai multe luni de zile.

Doctorii te îndoapă cu destule calmante așa încât durerea devine suportabilă”, a explicat Lovedale, care însă s-a temut că va deveni dependent de analgezice și, ca atare, a renunțat la ele mai devreme decât i-au recomandat doctorii, potrivit Thefinancialtimes.com.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase