Bărbatul care a ucis o tânără însărcinată în luna a noua spune că nu are nicio urmă de regret

Bărbatul care a ucis o tânără însărcinată în luna a noua spune că nu are nicio urmă de regret
Bărbatul din localitatea brașoveană Feldioara care ș-a ucis iubita în vârstă de 19, însărcinată în nouă luni, le-a declarat anchetatorilor că nu are "nicio urmă de regret", iar în timp ce a comis crima i-a spus copilului său de un an și jumătate să nu mai plângă și să fie "tare".
Publicat: 19/07/2012, 14:28
Actualizat: 19/07/2012, 14:28

Bărbatul din localitatea brașoveană Feldioara care ș-a ucis iubita în vârstă de 19, însărcinată în nouă luni, le-a declarat anchetatorilor că nu are „nicio urmă de regret”, iar în timp ce a comis crima i-a spus copilului său de un an și jumătate să nu mai plângă și să fie „tare”.

Potrivit referatului procurorilor pentru propunerea de arestare preventivă, Pavel Florentin Dumitru, în vârstă de 30 de ani, care nu avea un loc de muncă stabil, a declarat, la audierile de la Parchetul Tribunalului Brașov, că intenționa să plece în Franța, însă concubina lui, care urma să nască în câteva zile, a refuzat să îl urmeze, acesta fiind și motivul pentru care a ucis-o.

„Observăm că ne aflăm în prezența unui inculpat care dorea să părăsească țara cu destinația Franța (..) și de altfel refuzul concubinei sale de a-l urma a fost și motivul care a stat la baza răbufnirii de ură ce a condus la suprimarea vieții acestei persoane însărcinate”, se arată în referatul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Procurorii menționează că la audieri bărbatul a spus că nu are „nicio urmă de regret” pentru cele întâmplate.

De asemenea, bărbatul le-a spus anchetatorilor că l-a îndemnat pe fiul său, în vârstă de un an și jumătate, care a asistat la crimă, să fie „tare” și să nu mai plângă.

„Andrei stătea, în acest timp, pe pat și se uita la noi. Eu i-am spus să nu plângă și să fie ca mine, adică tare”, a relatat bărbatul la audieri.

Printre motivele pentru care procurorii au solicitat arestarea lui Pavel Florentin Dumitru s-au numărat „cruzimea deosebită, indiferența manifestată pe parcursul audierilor și modalitatea în care inculpatul înțelegea să-și crească fiul”.

„Loviturile au fost aplicate cu o așa forță încât toporul s-a rupt, iar izbirea repetată a victimei cu capul de pereți nu mai poate fi comentată”, se precizează în referatul procurorilor pentru propunerea de arestare preventivă.

Procurorii consideră că inculpatul ar trebui să primească pedeapsa maximă pentru omor deosebit de grav, respectiv detenția pe viață.

„La final nu ne putem abține să nu constatăm că ne confruntăm cu răul în forma lui cea mai pură, modalitatea de comportament a inculpatului pe parcursul audierilor fiind una care ne face să fim convinși că lăsarea în libertate a lui Pavel Florentin Dumitru nu va conduce decât la uciderea altor persoane”, mai arată procurorii brașoveni.

Bărbatul care a ucis-o pe tânăra de 19 ani, însărcinată în luna a noua, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, miercuri, de magistrații Tribunalului
Brașov, pentru omor deosebit de grav și cinci acuzații de tentativă de omor deosebit de grav, el invocând „o stare de nebunie” în momentul comiterii crimei.

Din probatoriul administrat în cauză s-a stabilit că, marți, în jurul orei 19.00, Pavel Florentin Dumitru și-a ucis concubina în locuința lor din comuna
brașoveană Feldioara. Tânăra, în vârstă de 19 ani, era gravidă în luna a noua și urma să nască în două săptămâni.

După ce a lovit-o cu capul de pereți, bărbatul a înjunghiat-o pe femeie cu o foarfecă, apoi a luat un topor, a cărui parte metalică s-a rupt în timpul loviturilor, crima având loc în prezența copilului lor în vârstă de un an și șase luni.

„Concluziile preliminare ale medicului legist au stabilit că moartea tinerei a fost violentă și s-a datorat hemoragiei și dilacerării cerebrale consecutive unei plăgi despicate frontale dreapta, iar leziunile traumatice constatate s-au produs prin lovire cu un instrument tăietor despicător descoperit la fața locului; plaga despicată frontală dreapta și leziunile traumatice asociate au legătură de cauzalitate directă imediată cu felul și cauza medicală a morții”, se
preciza într-un comunicat al prim-procurorului Adriana Pampu-Romanescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.

După comiterea crimei, Pavel Florentin Dumitru a plecat din locuință, împreună cu fiul său, spre centrul comunei Feldioara. Pe drum, la intervale de timp
diferite și în locuri publice, bărbatul a încercat să omoare prin înjunghiere cu foarfeca oamenii care i-au ieșit în cale. Pe o femeie a aruncat-o într-o râpă, iar pe alții a încercat să-i omoare cu foarfeca.

Printre cei răniți s-a aflat și un polițist care a intervenit pentru imobilizarea agresorului, pulverizându-i spray paralizant în față.

Bărbatul este cercetat pentru șase capete de acuzare. Astfel, el este acuzat de omor deosebit de grav, pentru uciderea concubinei, însărcinată în luna a
noua, dar și pentru alte cinci tentative de omor deosebit de grav, petrecute pe stradă, asupra unui polițist, asupra tatălui victimei și a altor trei persoane -două femei și un bărbat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Imagini în premieră absolută cu Florin Piersic de la ”Matei Balș”! Starea de sănătate a...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
Florin Piersic, primul mesaj după ce a fost transferat la Spitalul Matei Balș din Capitală....
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
AstraZeneca anunţă că retrage vaccinul COVID-19 în toată lumea. Anunţul vine la câteva luni după...
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
UNGARIA nu a mai rezistat. A luat decizia la care NIMENI nu s-ar fi așteptat
Mirel Rădoi îl concurează pe Țiriac. Antrenorul are un garaj de milioane
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
A fost descoperită o nouă particulă. Cercetătorii o căutau de mult timp!