Bărbatul care a violat o jurnalistă, încarcerat după ce a fost condamnat la 13 ani și patru luni

Bărbatul care a violat o jurnalistă, încarcerat după ce a fost condamnat la 13 ani și patru luni
Publicat: 13/02/2015, 13:25
Actualizat: 15/04/2015, 03:54

Polițiștii l-au ridicat pe Ninel Mogoșeanu, joi, de la o adresă din București, după ce au primit de la Judecătoria Sectorului 1 mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea.

Ninel Mogoșeanu a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde va sta în perioada de carantină, apoi se va stabili unitatea de detenție în care va executa pedeapsa.

Curtea de Apel București l-a condamnat pe Ninel Mogoșeanu la câte zece ani de închisoare pentru viol și lipsire de libertate în mod ilegal, la care a adăugat o treime din totalul unei alte pedepse, de 11 ani, pe care Mogoșeanu a primit-o tot pentru viol. Astfel, Ninel Mogoșeanu va executa 13 ani și patru luni de închisoare.

„Adaugă la pedeapsa de 13 ani și patru luni închisoare stabilită anterior restul de 1.242 zile rămas neexecutat din pedeapsa de 11 ani închisoare aplicată prin sentință penală de Tribunalul București, rămasă definitivă prin decizia penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție, inculpatul Mogoșeanu Ninel urmând să execute pedeapsa rezultantă de 13 ani, patru luni și 1.242 zile închisoare”, conform deciziei din 11 februarie a Curții de Apel București.

Instanța a mai decis ca, pe o perioadă de cinci ani după ce va ieși din închisoare, Mogoșeanu să nu comunice cu victima, direct sau indirect, și nici să se apropia la mai puțin de 100 de metri de locuința sau locul de muncă al tinerei.

Conform deciziei judecătorilor, din pedeapsa de 13 ani, patru luni și 1.242 de zile de închisoare va fi scăzută perioada reținerii și arestării preventive, respectiv din 16 septembrie 2013 până în 12 septembrie 2014, precum perioada în care acesta a fost arestat la domiciliu, respective între 13 septembrie 2014 și 11 februarie.

În 10 septembrie 2013, Mogoșeanu a acostat-o pe jurnalistă, în zona Dorobanți – Perla, și i-a cerut să îl urmeze pe Calea Floreasca, după ce a amenințat-o cu un cuțit. În momentul în care au ajuns în zona lacului Floreasca, sub amenințarea cuțitului, aceasta a fost supusă unor acte de perversiune sexuală, arăta atunci Poliția Capitalei, după ce jurnalista, de la un post de radio bucureștean, a făcut plângere.

Ninel Mogoșeanu a fost prins în 16 septembrie 2013, după ce a încercat să o violeze pe secretara unei universități din București.

Bărbatul era monitorizat în acea perioadă, fiind în atenția polițiștilor Secției 5, întrucât fusese eliberat din penitenciarul în care a executat o pedeapsă privativă de libertate pentru tâlhărie.

Ninel Mogoșeanu a fost condamnat în 2006, de Tribunalul București, la 11 ani de închisoare pentru tâlhărie și viol, sentința rămânând definitivă în martie 2007.

În 2013, Mogoșeanu a cerut liberarea condiționată, solicitarea fiind admisă de Judecătoria Găești la 27 iunie. Mogoșeanu a fost eliberat din Penitenciarul Găești pe 2 iulie 2013.

Bărbatul fusese încarcerat din 2005 și ar fi trebuit să fie pus în libertate de drept în 2016, respectiv după ce ar fi executat integral pedeapsa de 11 ani de închisoare. El a cerut liberarea condiționată după ce a executat două treimi de pedeapsă, instanța constatând că a îndeplinit toate condițiile.

„Atrage atenția condamnatului asupra dispozițiilor privind efectele liberării condiționate, în sensul că, dacă în intervalul de timp de la liberare și până la împlinirea duratei pedepsei condamnatul săvârșește din nou o infracțiune, se poate dispune revocarea liberării condiționate, caz în care pedeapsa stabilită pentru infracțiunea săvârșită ulterior și restul de pedeapsă rămas de executat din pedeapsa anterioară se contopesc, putându-se aplica un spor până la 5 ani”, se arată în decizia instanței Judecătoriei Găești.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
O salată ce pare banală, dar are multe secrete. Radu Anton Roman o prepara impecabil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy: "E la alt nivel, e sinucidere...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
2023 a fost cel mai bun an pentru bănci din istoria României