Bărbatul suspectat în cazul copilului găsit mort într-o râpă din Costuleni, prins în Germania

Bărbatul suspectat în cazul copilului găsit mort într-o râpă din Costuleni, prins în Germania
Publicat: 19/11/2015, 19:22

Vasile Miron, în vârstă de 44 de ani, fusese dat in urmărire după ce anchetatorii aveau indicii că el ar fi autorul crimei, transmite .

„Acest caz nu mai este la Iași. Bărbatul va fi dus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiție și Casație, unde va fi interogat”, a declarat Anca Vâjîiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a preluat, în luna octombrie, de la Parchetul Tribunalului Iași, cazul copilului de zece ani care a dispărut la sfârșitul lunii mai și care a fost găsit mort, după aproape patru luni, într-o râpă din localitatea ieșeană Costuleni, procurorii făcând deja la Iași primele audieri din acest dosar

Andrei A., în vârstă de zece ani, a dispărut de acasă în 29 mai, însă părinții copilului au reclamat dispariția abia în 7 iunie. Copilul a fost găsit mort într-o râpă, la sfârșitul lunii septembrie, de către un bărbat, în localitatea ieșeană Costuleni, trupul băiatului fiind învelit într-o pătură și legat cu o panglică.

În 16 iunie, Serviciul de Investigații Criminale de la Poliția Județeană Iași a sesizat Parchetul Tribunalului în cazul dispariției copilului, în condițiile în care existau suspiciuni că minorul ar fi putut fi ucis, dispunându-se inițial începerea urmăririi penale in rem pentru omor.

În 28 iulie, procurorii au decis efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Vasile Miron, pentru omor. Acesta nu a dat declarații procurorului, existând indicii că este plecat din țară.

În 5 august, după câteva săptămâni de anchetă, procurorii Parchetului Tribunalului Iași au cerut arestarea preventivă în lipsă a lui Vasile Miron, însă judecătorii de la Tribunalul Iași au respins propunerea.

Anchetatorii au cerut autorităților din Germania, prin comisie rogatorie, audierea lui Vasile Miron, suspectat de uciderea copilului de zece ani și care ulterior a plecat la muncă în străinătate. Surse din Poliție au declarat pentru MEDIAFAX că anchetatorii au stabilit încă de la sfârșitul lunii iunie că Vasile Miron este principalul suspect în cazul omorului, însă acesta era deja plecat din țară, fiind ulterior localizat în Germania.

Pentru că instanța Tribunalului Iași a respins solicitarea procurorilor de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă, până la finalizarea analizelor ADN și antropologice, anchetatorii au cerut autorităților germane, prin comisie rogatorie, audierea lui Vasile Miron în orașul în care acesta lucrează, însă solicitarea a rămas fără răspuns.

În aceste condiții, pe numele lui Vasile Miron nu putea fi luată nicio măsură prin care libertatea de mișcare să-i fie îngrădită.

Potrivit unor surse judiciare, Vasile Miron, în vârstă de 44 de ani, a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Botoșani în octombrie anul trecut, după ce a ispășit trei sferturi din pedeapsa de 15 ani de închisoare, la care a fost condamnt pentru omor, în 2004, printr-o sentință a Tribunalului București.

Miron a fost arestat în 2002, iar doi an mai târziu a fost condamnat pentru uciderea unei fete de 16 ani, fiind liberat condiționat în 7 octombrie 2014, după efectuarea a trei sferturi din pedeapsă, conform prevederilor Codului Penal.

După eliberarea din închisoare, Miron ar fi locuit cu o mătușă de-a sa, în satul Covasna, comuna Costuleni.

Active News a publicat, în 6 octombrie, un interviu cu Vasile Miron. Bărbatul susținea că este nevinovat și că a plecat din țară la aproape zece zile de la dispariția copilului, anunțând că va merge să lucreze în Germania: „Copilul a dispărut la sfârșitul lunii mai. 28-29… Deci, eu am mai stat încă aproape zece zile acolo. Eu cred că cineva care se simțea vinovat pentru ceva nu mai stătea în locul respectiv, nu?”.

Bărbatul mai spune că pentru identificarea autorului crimei ar trebui verificate camerele de luat vederi din centrul satului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?