Bărbatul suspectat în cazul crimei din Brașov are la activ OPT CONDAMNĂRI pentru FURT și TÂLHĂRIE. Un fost șef CFR a fost găsit mort, iar soția sa în stare gravă

Bărbatul suspectat în cazul crimei din Brașov are la activ OPT CONDAMNĂRI pentru FURT și TÂLHĂRIE. Un fost șef CFR a fost găsit mort, iar soția sa în stare gravă
Publicat: 21/10/2012, 15:56
Actualizat: 03/02/2019, 18:02

Bărbatul suspectat în cazul crimei petrecute vineri într-un apartament din Brașov a fost reținut, anchetatorii stabilind că agresorul, care are la activ opt condamnări pentru furt și tâlhărie, le-a furat celor doi soți verighetele de aur, pe care le-a vândut la o casă de amanet.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, procurorul Alina Popescu, suspectul, Dinu Dan Ciprian, în vârstă de 35 de ani, a fost reținut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, urmând ca în cursul zilei de duminică să fie prezentat Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pentru omor deosebit de grav, tentativă de omor deosebit de grav, tâlhărie și violare de domiciliu.

„Potrivit cercetărilor, suspectul le-a abordat pe victime, joi, în jurul orei 17.00, în fața blocului acestora, apoi a intrat la ele în casă. L-a lovit pe bărbat de mai multe ori cu pumnii în față și în piept, iar pe femeie, de asemenea, în față. I-a lovit pentru că le-a cerut bani, iar aceștia l-au refuzat”, a spus Popescu.

După ce i-a lovit și i-a lăsat inconștienți, suspectul le-a luat celor doi soți verighetele de aur de pe degete, dar și un inel al bătrânei, bijuterii pe care le-a vândut la o casă de amanet pentru 260 de lei.

În urma necropsiei, s-a stabilit că bătrânul a murit în urma unui traumatism cranio-facial, dar și a hemoragiilor interne provocate de loviturile primite.

De asemenea, bătrâna, care suferă de Allzheimer, a suferit traumatisme cranio-faciale și leziuni la mâini, fiind în continaure internată la Spitalul Județean Brașov.

Cei doi bătrâni au zăcut în casă mai bine de 16 ore, până a doua zi dimineață, în jurul orei 09.30, când au fost găsiți de poștărița care le aducea pensia și care a anunțat Poliția.

Dinu Dan Ciprian a fost ridicat de polițiști, sâmbătă, de la locuința lui de pe strada Lungă din Brașov, fără să opună rezistență. El și-a recunoscut fapta în fața anchetatorilor.

Concubina bărbatului, în vârstă de 27 de ani, a spus că a observat, joi seară, când bărbatul a venit acasă, că acesta avea pete de sânge pe haine, însă în momentul în care l-a întrebat ce s-a întâmplat, acesta i-a spus să îl lase în pace.

Vecinii spun că bărbatul a fost eliberat din închisoare în urmă cu o lună și că de ceva vreme venea acasă cu diverse obiecte electrocasnice, bănuid că acesta s-a apucat din nou de furat.

Potrivit comisarului șef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov, suspectul are opt condamnări la activ, începând cu 1994, pentru furt și tâlhărie.

Ultima condamnare a acestuia a fost în 2009, când a primit șase ani și șase luni de închisoare pentru furt, însă a fost eliberat condiționat în septembrie 2012.

Dinu Dan Ciprian a fost ridicat de polițiști, sâmbătă, de la domiciliul său de pe Strada Lungă din Brașov, după ce criminaliștii au găsit amprentele acestuia la locul crimei.

Un bătrân în vârstă de 82 de ani, care locuia împreună cu soția sa într-un apartament de pe Bulevardul Gării din Brașov, a fost găsit mort, vineri dimineață, de către poștărița care aducea pensia. De asemenea, soția bătrânului, în vârstă de 81 de ani, a fost găsită inconștinetă, cu răni grave la cap, fiind transportată la spital.

Bătrânul fusese director în cadrul CFR Brașov, iar soția lui, arhitect.

Un vecin a povestit polițiștilor că, joi seară, în jurul orei 16.00, i-a văzut pe cei doi soți stând pe bancă în fața blocului împreună cu un necunoscut.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”