Băsescu spune că vizita în Covasna și Harghita a fost una „relaxantă”

Băsescu spune că vizita în Covasna și Harghita a fost una relaxantă
Publicat: 18/08/2012, 14:27
Actualizat: 27/09/2018, 20:37

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, sâmbătă, la Izvoru Mureșului, că vizita sa în județele Covasna și Harghita a fost una „relaxantă”, remarcând că infrastructura rutieră este mult mai bună decât la precedenta sa vizită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a ajuns, sâmbătă după-amiază, la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Izvoru Mureșului, județul Harghita, împreună cu soția sa.

Ei au fost întâmpinați de IPS Ioan Selejan, arhiepiscopul ortodox al Covasnei și Harghitei.

Traian Băsescu i-a spus lui IPS Ioan Selejan că este prima dată când l-a invitat la această mănăstire, întrucât de obicei întâlnirile dintre cei doi aveau loc la sediul Episcopiei Ortodoxe din Miercurea Ciuc.

La rândul său, IPS Ioan Selejan i-a spus președintelui suspendat că este bucuros să îl primească la mănăstire, care reprezintă „colțul de românism” din această zonă.

Președintele suspendat a declarat, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, că s-a simțit foarte bine în Covasna și Harghita.

„A fost o vizită relaxantă”, a spus Băsescu.

El a remarcat că infrastructura rutieră este mult mai bună decât la ultima sa vizită și că au apărut noi clădiri.

De asemenea, el s-a arătat plăcut impresionat de faptul că „fiecare palmă de pământ” care nu mai este în proprietatea statului este lucrată.

„Am văzut multe construcții noi, ceea ce înseamnă că oamenii harnici reușesc să-și ridice nivelul de trai. Și ce m-a mai impresionat, am spus și ieri (vineri – n.r.), este că fiecare palmă de pământ care nu e a statului este lucrată”, a spus Băsescu.

El a fost întrebat dacă se va întâlni cu oficialii din Harghita și a spus că nu are această intenție întrucât este în concediu.

Întrebat ce părere are despre faptul că a fost criticat destul de dur la unele televiziuni că a venit în Covasna și Harghita și de ce crede că acest lucru este o problemă, Băsescu a răspuns: „Probabil că acești oameni nu știu că Harghita și Covasna sunt parte din România. Pot veni și ei, vor fi bine primiți.”

El a mai fost întrebat dacă are un mesaj și pentru românii din Covasna și Harghita, așa cum a avut unul pentru maghiari.

„Eu îi tratez și pe români și pe maghiari la fel și atâta timp cât sunt cetățeni români n-am a spune decât că ceea ce spun pentru unii, spun și pentru ceilalți”, a afirmat Băsescu.

Traian Băsescu, soția sa și IPS Ioan Selejan au intrat în corpul chiliilor, unde vor vedea cea mai mare suprafață pictată în frescă din lume, care are peste 3.000 de metri.

Tot acolo se află paraclisul Sfântului Ioan Botezătorul, care este o raritate și a cărui catapeteasmă este sculptată în lemn de păr sălbatic.

Sâmbătă, puțin înainte de ora 11.00, Traian Băsescu a ieșit din hotelul unde era cazat în stațiunea Covasna, unde se află de joi seară, împreună cu soția sa, Maria Băsescu, și s-a urcat la volanul autoturismului său, spunând că pleacă la Izvoru Mureșului, în județul Harghita.

Vineri, Traian Băsescu a petrecut câteva ore la Lacul Sfânta Ana și Băile Balvanyos din județul Covasna, el sosind în stațiunea Covasna joi seară, împreună cu soția sa, Maria.

Președintele suspendat, Traian Băsescu, declara, vineri, la Covasna, că maghiarii au participat în număr redus la referendum deoarece ei au înțeles „foarte bine modul ilegal cum a fost decapitată conducerea statului” și că ei „nu pot fi atrași în jocuri politicianiste”, adăugând că maghiarii au înțeles, cu ocazia referendumului, că țara are nevoie de o stabilitate.

De asemenea, întrebat de jurnaliști cum califică modul în care procurorii fac anchetele privind referendumul, el spunea că nu dorește să comenteze pentru a nu fi acuzat că, de la Covasna, conduce activitățile Parchetului.

„Până acum se spunea că din garaj conduc activitățile astea, iar acum o să spună că de prin Covasna. Totuși, am câteva zile libere…”, spunea, zâmbind, Băsescu.

El adăuga că a venit în această zonă pentru a scăpa câteva zile de aglomerația din București.

„Am fugit câteva zile din aglomerația din București. Eu mă simt bine în Covasna și Harghita dintotdeauna, nimic nou sub soare. E plăcut aici”, spunea Traian Băsescu.

El menționa că, vineri, a vizitat Lacul Sfânta Ana și Băile Balvanyos.

Precedenta vizită privată a lui Traian Băsescu în județul Covasna a avut loc în luna aprilie 2011. Atunci, Băsescu a fost cazat la vila de protocol din stațiunea Covasna.

În decembrie 2010, Traian Băsescu a participat, în stațiunea Covasna, la cel de-al treilea Congres al Mișcării Creștin-Democrate Maghiare din România – platformă a UDMR, el spunând atunci că prezența sa este o dovadă de respect pentru partenerul de guvernare.

În februarie 2009, șeful statului a vizitat de mai multe ori județul Covasna, el întâlnindu-se, la vila de protocol din stațiunea Covasna, cu primarii și președinții de consilii județene din Covasna și Harghita, și participând la Festivalul Internațional de Pomana Porcului din stațiunea Balvanyos.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Mihai Albu, noi detalii ÎNFIORĂTOARE despre lupta cu cancerul de prostată: „A fost o operație...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Cum se modifică alocațiile pentru copii! Schimbări importante în lege
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Experiment pentru MODIFICAREA climei, oprit ÎN ULTIMA CLIPĂ!
A venit vestea cea mare pentru cei cu MAȘINI DIESEL. S-a întâmplat chiar astăzi, 17...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
De ce scrisul de mână este mai bun pentru memorie?
×