Bâtă de baseball plină de sânge găsită în locuința lui Oscar Pistorius. Poliția: Avem trei ipoteze

Bâtă de baseball plină de sânge găsită în locuința lui Oscar Pistorius. Poliția: Avem trei ipoteze
Publicat: 17/02/2013, 16:17
Actualizat: 05/03/2013, 14:14

Poliția sud-africană a găsit o bâtă de baseball plină de sânge în locuința lui Oscar Pistorius, multiplul campion paralimpic inculpat pentru uciderea iubitei sale Reeva, anunță, duminică, publicația City Press, citată de AFP.

„Bâta era plină de sânge, criminaliștii vor spune despre ce este vorba”, a declarat o sursă apropiată anchetei, care a menționat că Reeva avea capul „zdrobit”.

Polițiștii au trei ipoteze, conform City Press: Pistorius și-ar fi agresat iubita cu bâta, Reeva ar fi utilizat-o pentru a se apăra sau sportivul s-a folosit de bâtă pentru a sparge ușa de la baia în care tânăra s-a refugiat.

Oscar Pistorius, 26 de ani, ar fi tras primul glonț din cameră, înainte ca Reeva să reușească să se închidă în baie. Ea a fost atinsă de patru gloanțe de 9mm, din care două au fost în cap.

„Bănuim că primul glonț, tras în cameră, a lovit-o în șold. Ea a fugit apoi să se ascundă în baie. S-a pliat din cauza durerii. El a mai tras de trei ori. Probabil că Reeva a încercat să-și acopere capul și astfel un glonț a lovit-o în mână”, a declarat un polițist.

Potrivit City Press, Pistorius și-a sunat tatăl în jurul orei 03.20, joi dimineață, cerându-i să vină cât mai repede la el. Însă nu a sunat nici la poliție, nici la ambulanță. Cel care a chemat autoritățile a fost tatăl unei prietene a lui Pistorius. În momentul în care familia sa a sosit, Pistorius cobora scările purtând în brațe trupul tinerei și tremurând. Reeva Steenkamp, 29 de ani, respira încă și el a încercat s-o resusciteze. Era îmbrăcată în cămașă de noapte, iar polițiștii au găsit geanta ei și iPad-ul pe jos, în camera lui Oscar. El i-ar fi spus surorii sale Aimée că s-a întâmplat ceva îngrozitor și că a confundat-o pe Reeva Steenkamp cu un hoț. Însă cele trei surse citate de City Press exclud această posibilitate, subliniind că nu au existat urme de intrare prin efracție.

Vecinii celor doi susțin că Oscar și Reeva s-au certat foarte tare miercuri seară, fiind nevoie chiar de intervenția gardienilor de la domeniul unde locuia Pistorius.

Anchetatorii au un dosar ”solid ca o stâncă” împotriva lui Pistorius, susține City Press, care adaugă că sportivului i se va recolta sânge pentru a se vedea dacă a luat droguri sau steroizi.

Atletul Oscar Pistorius a fost inculpat pentru uciderea prietenei sale, după ce a împușcat-o mortal pe aceasta, în noaptea de miercuri spre joi. Femeia ucisă în locuința atletului este Reeva Steenkamp, un fost fotomodel sud-african și prezentatoare TV, care a apărut pe coperta revistei FHM și a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud. În locuința sportivului a fost găsită arma crimei, un pistol cu calibrul 9 mm, înregistrat pe numele lui Pistorius.

Oscar Pistorius a intrat în istoria atletismului mondial la JO de la Londra, când a devenit primul alergător cu ambele picioare amputate care a concurat în competițiile olimpice rezervate sportivilor fără dizabilități. El a ajuns în semifinalele probei de 400 de metri. La câteva zile după JO de la Londra, Pistorius și-a păstrat titlul la Jocurile Paralimpice în aceeași probă. La Beijing, el a fost triplul campion la 100, 200 și 400 de metri. În palamaresul său, figurează șase tiluri de campion la Jocurile Paralimpice, o medalie de argint și una de bronz.

El va fi audiat din nou marți, la un tribunal din Pretoria, avocații solicitând eliberarea pe cauțiune, în timp ce Reeva va fi înmormântată la Port Elizabeth.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului