Becali, Babiuc și Cioflină au fost transferați la Penitenciarul Jilava

Becali, Babiuc și Cioflină au fost transferați la Penitenciarul Jilava
Publicat: 11/06/2013, 12:59
Actualizat: 22/08/2013, 14:20

Gigi Becali, condamnat la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, Victor Babiuc și Dumitru Cioflină, care au de executat doi ani de închisoare, au fost transferați de la Penitenciarul Rahova la Jilava, a declarat marți, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ANP.

Purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Monica Pană, a spus că Gigi Becali este din 10 iunie în custodia Penitenciarului București Jilava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ANP, Gigi Becali a transmis instituției două declarații, una în care arată că este de acord cu informarea presei despre locul de deținere în care se află și alta în care precizează că nu dorește să se facă publice alte informații cu privire la starea de detenție sau să dea interviuri.

Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova din 20 mai, după ce a fost condamnat definitiv de instanța supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale (MApN). Alături de acesta au fost condamnați la câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Becali, Babiuc și Cioflină au stat la Penitenciarul Rahova în aceeași cameră de detenție timp de 21 de zile, perioada de carantină. La finalul perioadei de carantină s-a stabilit transferul celor trei la Penitenciarul Jilava și regimul în care aceștia vor executa pedepsele primite.

Potrivit legii privind executarea pedepselor, persoanele condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depășește cinci ani sunt încarcerate inițial în regimul semideschis, iar celor condamnate la pedeapsa închisorii de cel mult un an li se aplică inițial regimul deschis.

Astfel, potrivit legii, omul de afaceri George Becali își poate executa pedeapsa în regim semideschis. În schimb, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc (75 de ani) și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină (70 de ani) ar putea fi încarcerați în regim deschis, pentru că ar putea fi eliberați după cel mult opt luni de închisoare din cei doi ani la care i-au condamnat judecătorii instanței supreme.

Potrivit Codului penal, bărbați trecuți de vârsta de 60 de ani pot fi eliberați condiționat după executarea unei treimi din durata pedepsei, în cazul în care au primit o condamnare de cel mult 10 ani.

În 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanței supreme fiind definitivă.

Instanța nu a făcut reindivualizarea și contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel că avocații acestuia au cerut, la Tribunalul București, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta. Cererea de contopire a pedepselor va fi judecată de magistrații Tribunalului București la 19 iunie.

Avocații lui Gigi Becali au formulat și o cerere de întrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de închisoare, aceasta urmând să fie judecată de Tribunalul București pe 17 iunie.

Avocatul Bogdan Bărbuceanu a declarat pentru MEDIAFAX că s-a cerut întreruperea pedepsei pentru trei luni, maximul prevăzut de lege, pentru ca Gigi Becali să-și poată continua afacerile, să-și întrețină familia și să poată finanța în continuare Clubul Steaua.

Gigi Becali și-a pierdut mandatul de deputat în urma condamnării sale definitive. Camera Deputaților a aprobat în 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului