Bercea Mondial, soția sa, Marian Chitea și Dănișor George, arestați în dosarul de evaziune

Bercea Mondial, soția sa, Marian Chitea și Dănișor George, arestați în dosarul de evaziune
Publicat: 28/11/2014, 00:24

Sandu și Fănica Anghel, Marian Chitea și Sergiu Dănișor au fost reținuți, miercuri, de procurorii DIICOT Craiova, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare, evaziune fiscală și spălare de bani, în formă continuată.

Potrivit DIICOT, aceștia sunt suspectați că, în perioada 2007 – 2011, au constituit un grup infracțional organizat în scop de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani.

Aceștia, prin intermediul SC Topcad Construct SRL Slatina, administrată în toată această perioadă de Chitea și Dănișor Sergiu, au derulat mai multe tranzacții comerciale cu autoturisme achiziționate de la SC Euro Tehno Grup SRL Pitești și SC Autec Autotehnik SRL Pitești. Autoturismele au fost cumpărate în numele SC Topcad Construct SRL Slatina, prin Sandu Annghel și Florin Anghel, delegați, iar plata acestora s-a făcut atât prin depuneri în numerar în conturile celor două societăți din municipiul Pitești, județul Argeș, cât și prin plăți făcute direct din conturile SC Topcad Construct SRL Slatina, potrivit procurorilor.

Anchetatorii arată că există suspiciuni că deși autoturismele au fost înregistrate în contabilitatea SC Topcad Construct SRL Slatina ca mijloace fixe, acestea, prin intermediul lui Bercea Mondial, au fost înstrăinate către membrii familiei acestuia sau alte persoane găsite tot de către acesta, fără a mai fi achitate. Totodată, prin manopere similare, Chitea și Dănișor, în calitate de administratori și în numele SC Topcad Construct SRL Slatina, ar fi achiziționat de la membrii familiei lui Bercea Mondial bunuri mobile și imobile la prețuri supraevaluate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională se ridică la 1 milion de euro.

Bercea Mondial este încarcerat la Penitenciarul Colibași, unde ispășește o pedeapsă de opt ani și nouă luni de închisoare pentru că și-a înjunghiat un nepot într-un bar, în 2011. El a fost condamnat definitiv în 20 mai 2014. În același dosar, Fănica Anghel a fost condamnată la un an de închisoare cu executare, pentru mărturie mincinoasă și instigare la această infracțiune.

Totodată, soția lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin și Grinică Ion Anghel, precum și fiica, Izaura, și ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție din Constanța, la sfârșitul lunii iunie, fiind acuzați de șantajarea lui Mircea Băsescu. Florin Anghel i-ar fi dat fratelui președintelui, Mircea Băsescu, 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpățână, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, pentru a interveni la judecători să dispună o soluție favorabilă în dosarul în care Bercea Mondial era judecat pentru tentativă de omor.

Bercea Mondial și fiica sa Izaura au mai fost trimiși în judecată pentru că ar fi încercat să mituiască un angajat al Penitenciarului Colibași. În acest dosar, Tribunalul Argeș a decis, în 18 septembrie, să îl aresteze preventiv pe Bercea Mondial și să o plaseze în arest la domiciliu pe Izaura Anghel. Sandu Anghel ar fi încercat să ofere, prin intermediul fiicei sale, 300 de euro unui gardian al unității de detenție pentru a i se permite să primească un telefon mobil și pentru ca acesta să intervină în favoarea sa pe lângă Comisia de muncă din penitenciar.

În ceea ce îl privește pe fostul subprefect, Marian Chitea l-a botezat pe unul dintre nepoți lui Bercea Mondial. Fost membru al Partidului Democrat Liberal, Chitea și-a dat demisia din PDL, dar și de la conducerea Hidroserv Olt, în 2011, după ce în presă au apărut detalii referitoare la relația pe care o are interlopul, în contextul în care Sandu Anghel a fost reținut pentru tentativă de omor.

Înainte de a fi numit director al Hidroserv Olt, Chitea a fost ales subprefect al județului, în 2009. Marian Chitea a fost și șef al Serviciului de integrare europeană din consiliul județean Olt.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna