BICICLEȘTI. Bucureștenii sunt așteptați din nou, sâmbătă și duminică, să facă mișcare în aer liber

Publicat: 24/10/2013, 16:34
Actualizat: 27/06/2015, 12:48

Gândul și ProSport invită și în acest weekend bucureștenii, în cadrul campaniei BICICLEȘTI, să facă mișcare în aer liber, chiar în centrul orașului. Așadar, sâmbătă și duminică, începând cu ora 11:00, locuitorii Capitalei se vor putea plimba din nou cu bicicleta, rolele, trotinetele sau pur și simplu la pas pe bulevardul Pavel Kiseleff, care va fi închis traficului rutier grație campaniei BICICLEȘTI, prin care ne-am cerut dreptul de a avea un spațiu în care să facem mișcare în aer liber în centrul Bucureștiului.

Deși de obicei este una dintre cele mai aglomerate artere din Capitală, în acest sfârșit de săptămână, porțiunea dintre Arcul de Triumf și Piața Victoriei va reintra în posesia celor care își doresc să își petreacă ziua liniștit, departe de trafic și aglomerație.

„Bucureștiul este sufocat tot timpul de mașini”, spunea un tânăr săptămâna trecută, în prima zi de BICICLEȘTI. „De aceea, campania aceasta este binevenită. Este un lucru excelent. Ar trebui să se facă mai des, poate chiar și în timpul săptămânii. Cred că nicio metropolă a Europei nu a fost proiectată pentru un asemenea flux de mașini, dar există soluții…”, adăuga acesta.

Foto: Mediafax (Razvan Lupica)

„Aceasta este o idee foarte frumoasă, extraordinară”, a spus șeful unui centru de închiriat biciclete din Parcul Kiseleff, precizând că sâmbăta trecută a avut cu mult mai mulți clienți peste media obișnuită.

Centrul este deschis și în acest weekend, în intervalul orar 10:00-19:00. Pe baza unui act de identitate – buletin, pașaport sau permis de conducere – oricine poate primi o bicicletă, gratuit, pentru o plimbare de două ore.

Foto: Mediafax (Razvan Lupica)

Inițiativa prin care gândul și ProSport și-a propus să traseze cea mai mare pistă de activități sportive de weekend a putut fi pusă în aplicare după ce Primăria Capitalei a acceptat provocarea noastră la numai două zile de la lansarea campaniei BICICLEȘTI.

La doar două zile de la demararea campaniei, reprezentanții instituției, prin Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret, au anunțat că bucureștenii dornici de mișcare se pot bucura de un nou loc de promenadă: Bulevardul Kiseleff.

„Este o idee foarte frumoasă”, spunea sâmbăta trecută o tânără ieșită la plimbare cu bicicleta „Motivăm astfel și bucureștenii sau chiar și pe cei care nu sunt din București să facă facă sport”.

De asemenea, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a arătat încântat de campania BICICLEȘTI: „Am fost fericit când am văzut că nu înjură ăia din mașini”, a explicat acesta, duminică, invitat la „După 20 de ani”, la Pro TV și, ulterior, la un interviu transmis pe site-urile Gândul.info și StirileProTV.ro. „Sigur că vreau să o permanentizez. Dar când aud «De ce nu închizi Calea Victoriei?» Mergi cu un copil de mână – în dreapta bănci, în stânga firme. Am de gând să măresc trotuarul pe Calea Victoriei, să măresc și să înceapă să își facă cofetării, restaurante. Calea Victoriei să fie zonă de promenadă, cu magazine frumoase, pe stânga, pe dreapta. Vreau să reînvii spiritul, atmosfera, să poa’ să viziteze Academia, au ce face, dar numai să am obiectul ăsta”, a adăugat Sorin Oprescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului