BICICLEȘTI. O nouă zi de plimbare pe Bulevardul Kiseleff. Mii de bucureșteni au ieșit „La Șosea”. O campanie Gândul și Prosport

Publicat: 27/10/2013, 16:15
Actualizat: 22/10/2014, 02:39

Pentru a doua zi consecutiv, mii de bucureșteni s-au alăturat campaniei BICICLEȘTI, inițiate de gândul și PRO SPORT, și se plimbă la această oră pe Bulevardul Kiseleff, între Arcul de Triumf și Piața Victoriei. Cu mic cu mare, bucureștenii au ieșit la plimbare încă de la prima oră a dimineții pe bulevardul cunoscut odinioară drept „La Șosea”. Și sâmbătă iubitorii de mișcare curată s-au putut bucura de vremea frumoasă și au putut merge pe bulevard cu bicicleta, rolele, trotinetele sau pur și simplu la pas. La fel s-a întâmplat și în urmă cu o săptămână, când bucureștenii au făcut mișcare curată în cadrul campaniei BICICLEȘTI.

„E o vreme superbă, numai bună de plimbat. Pe șosea e mult mai bine să ne plimbăm cu bicicleta deoarece spațiul este mult mai mare”, spune Elena Popescu, o pensionară care a închiriat o bicicletă de la Centrul „La Pedale” din Parcul Kiseleff.

Pe marginea șoselei, două surori încearcă să se prindă de bicicleta mamei lor pentru a merge mai repede cu rolele. „Aveți grijă să nu vă desprindeți că vă treziți pe jos”, le strigă tatăl grijuliu din urmă.

Printre bicicliști a fost și Anton Duma, globetrotter, care a adus o hartă a Europei cu traseul parcurs pe bicicletă.


Mediafax Foto// Alex Hojda// Anton Duma, globetrotter, a arătat pe unde s-a plimbat prin Europa

Valentin a venit cu skateboardul pentru că aici i se pare cel mai bun loc să se plimbe în voie. „Drumul e drept. Ai pe unde să virezi și poți să parcurgi tot bulevardul, de la un capăt la altul dacă vrei”, a spus el.

Mulți dintre cei care se plimbă pe bulevard spun că în weekend este o perioadă propice pentru a închide bulevardul. „Știm că altădată era o tradiție să te plimbi La Șosea. În weekend e foarte bine că se închide. Nu știu cine ar veni pe timpul săptămânii și nici iarna, dar la sfârșit de săptămână când e și frumos afară nu văd de ce nu s-ar închide”, a spus Claudia Nicolae, care a ales să-și petreacă prima parte a zilei pe Kiseleff.

Aceasta este a doua zi din acest weekend în care bucureștenii au ieșit în număr mare la plimbare „La Șosea”. Sâmbătă, câteva mii de bucureșteni s-au bucurat de vremea frumoasă și au mers pe bulevard cu bicicletele, cu rolele sau pur și simplu pe jos. Campania BICICLEȘTI a fost susținută și de sportivii de performanță ai României. Mihai Donisan, campion național la săritura în înălțime consideră că românii trebuie încurajați să facă sport. „E o idee foarte bună. Iar locul este propice pentru un astfel de eveniment”, a spus Donisan pentru gândul.

Mediafax Foto// Bogdan Iodache

Gândul și Prosport au lansat în urmă cu două săptămâni campania „BICICLEȘTI”, inițiativă prin care ne-am propus să trasăm cea mai mare pistă de activități sportive de weekend. Am cerut public primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să închidă în luna octombrie traficul auto de la Herăstrău, via Kiseleff, Calea Victoriei, până în Centrul Vechi. Mii de oameni s-au alăturat, prin mesaje de susținere pe Facebook sau accesând aplicația disponibilă pe rețeaua de socializare.

Primăria Capitalei a acceptat deschidă strada bicicliștilor și bucureștenilor dornici de mișcare în aer liber. Vă mulțumim pentru că v-ați făcut vocile auzite și că am determinat astfel, împreună, autoritățile să ia în considerare dorința noastră de a face mișcare și de a reînvăța sensul cuvântului promenadă, care a făcut deliciul vieții bucureștene interbelice. Fără ajutorul vostru n-am fi reușit.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Vaccinurile au salvat în ultimii 50 de ani cel puțin 154 de milioane de copii