Biroul Electoral Central a decis renumărarea votului în județul Călărași

Biroul Electoral Central a decis renumărarea votului în județul Călărași
Primul oraș în care alegerile au fost anulate. Oamenii vor trebui să voteze din nou pe 11 octombrie / Sursă Foto: Inquam, Octav Ganea
Publicat: 30/09/2020, 16:16
Actualizat: 06/04/2021, 15:45

Potrivit unor surse Digi 24, Biroul Electoral Central a decis în urmă cu puțin timp renumărarea voturilor din județul Călărași. Procedura de renumărare este valabilă pentru Consiliul Județean, dar și pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Contestația care a dus la renumărarea voturilor a fost făcută de Partidul Național Liberal.  

Alegerile din Călărași au fost câștigate de PSD

Potrivit rezultatelor numărătorilor voturilor făcute publice de BEC, la Călărași alegerile au fost câștigate de PSD și de candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean, Vasile Iliuță.

Gabriela Firea cere Guvernului să decidă renumărarea voturilor: Am găsit procese verbale semnate în alb, mâzgălite, completate cu carioca peste pix/ Eu mi-am strâns lucrurile din birou, nu mă cramponez

Gabriela Firea spune că Guvernul PNL trebuie să găsească o soluție de renumărarea voturilor, în condițiile în care reprezentanții PSD at fi găsit mai multe nereguli la secțiile de votare. Fostul primar al Capitalei a adăugat că a expirat termenul pentru depunerea contestațiilor și că renumărarea ar trebui să aibă loc „din respect față de bucureșteni”.

„Eu oricum am acceptat votul, mi-am strâns lucrurile din birou, nu mă cramponez, nu mă țin de scaun, nu mă leg. Nu-mi pare rău de job, nu-mi pare rău de funcție, îmi pare rău de cetățenii care au votat altceva și a ieșit altceva”, a spus Gabriela Firea miercuri, la sediul PSD.

Social-democrații nu au depus contestație, pentru că a expirat termenul

„Din respect pentru democrație, cred că Guvernul trebuie să accepte să se numere din nou voturile din București. Dacă acest guvern PNL, care a organizat alegerile, dorește să planeze o suspiciune asupra faptului că în București s-au fraudat alegerile, atunci să nu găsească o soluție de bună voie. Chiar dacă nu mai suntem în termen (de depunerea a contestației – n.red.), este voința organizatorului, deci Guvernul României, să decidă numărarea voturilor în București și în toate cele șase sectoare. Este voința organizatorului”, a spus Gabriela Firea, miercuri, la sediul PSD.