Blue Air, aproape de vânzare. Ce se va întâmpla cu cei care au cumpărat deja bilete

Blue Air, aproape de vânzare. Ce se va întâmpla cu cei care au cumpărat deja bilete
Publicat: 17/05/2013, 09:02
Actualizat: 31/01/2019, 22:03

Trei investitori s-au calificat pentru preluarea Blue Air, o firmă deținută de omul de afaceri Dan Adamescu, o asociere din care face parte Medallion Air, controlată de Victor Dumitrescu, și o companie înregistrată în Belgia, însă doar ultimii doi au depus oferte.

Tranzacția vizează preluarea fondului de comerț, care include brandul Blue Air, know-how-ul și platforma de vânzare, nu și activele companiei, iar licitația pornește de la 6 milioane lei, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate situației.

Printre obligațiile cumpărătorului se numără plata datoriilor legate de activitatea curentă și onorarea zborurilor deja contractate, au precizat sursele.

„Casa de Insolvență Transilvania, coordonatorul echipei de negociere pentru vânzarea Blue Air, anunță că astăzi, 16 mai 2013, au fost depuse 2 oferte finale de preluare a business-ului Blue Air. Ofertele trebuie să fie însoțite și de dovezi de depunere a garanției solicitate de către Comisia de organizare a procedurii de vânzare. Ofertele vor fi deschise vineri, 17 mai. Dacă toate condițiile solicitate sunt îndeplinite, Comisia de vânzare, în urma deschiderii ofertelor, va desemna un câștigator. Acest câștigător va trebui ulterior aprobat de către creditori și acționari înainte de a se face efectiv transferul business-ului”, se arată într-un comunicat CITR, coordonatorul echipei de negociere încă de la demararea procesului.

Casa de insolvență precizează că, în acord cu creditorii și investitorii interesați de Blue Air, a accelerat licitația pentru a putea asigura companiei o stabilitate ridicată.

Vânzarea business-ului Blue Air a fost decisă pentru consolidarea poziției companiei pe piața din România și pe cea europeană, se spune în comunicat.

„Într-o primă etapă a procedurii de vânzare, echipa de negociere coordonată de Casa de Insolvență Transilvania a atras 12 investitori interesați. Dintre ofertele depuse, 9 au fost considerate eligibile. În urma procesului de evaluare și analiză a ofertelor depuse, în cursa pentru Blue Air au mai rămas 3 investitori. Doi dintre aceștia au depus astăzi ofertele finale. Compania aviatică Blue Air nu se află în nicio procedură judiciară și își desfășoară activitatea în condiții normale, conform orarului de zbor, fără ca pasagerii să fie afectați în vreun fel de procesul de vânzare”, arată CITR.

Dan Adamescu deține, printre altele, compania de asigurări Astra, magazinul Unirea din București și hotelurile de cinci stele InterContinental (București) și Rex (Mamaia). Firma Medallion Air, deținută de Victor Dumitrescu, operează zboruri în regim charter.

CITR, administratorul judiciar al Romstrade, firmă aflată în insolvență și care deține Blue Air, și-a propus un termen de cel mult două luni pentru vânzarea companiei, au declarat la 11 aprilie pentru MEDIAFAX surse apropiate situației.

Blue Air a anunțat pe 24 aprilie că au fost depuse nouă oferte sau scrisori de intenție de la investitori interesați de preluarea companiei deținute de omul de afaceri Nelu Iordache, cei mai mulți din afara țării.

„În urma anunțului făcut în data de 11 aprilie privind scoaterea la vânzare a companiei Blue Air, vă informăm faptul că, până la data limită de 20 aprilie au fost depuse un număr de 9 oferte/scrisori de intenție, cele mai multe provenind din afara țării. Este vorba despre companii din Belgia, Italia, România, Elveția, Grecia, dar și din Emiratele Arabe Unite sau alte țări din Asia”, potrivit unui anunț al companiei low cost.

Compania preciza că modalitatea de evaluare și de selecție a ofertelor depuse, precum și procedura de derulare a negocierilor va fi stabilită împreună cu creditorii societății, inclusiv ANAF.

„Împreună cu creditorii societății intenționăm să fixăm data de 20 mai drept deadline pentru primirea ofertelor finale. În acest sens, criteriile de selecție vor fi aprobate de creditorii companiei și acționarii acesteia, alături de Comisia de negociere, care urmează a fi desemnată”, potrivit sursei citate.

În prezent, Blue Air operează zboruri cu 8 aeronave, către 30 de destinații europene cu plecare din Bucurețti, Bacău și Sibiu, având aproximativ 400 de salariați.

Blue Air și constructorul Romstrade, aflat în insolvență, sunt cele mai importante companii controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocați pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad și aflat în prezent în detenție.

Compania aeriană low cost a transportat anul trecut 1,45 milioane de pasageri și are afaceri anuale de aproape 150 milioane euro. Principalul competitor, Wizz Air, a transportat 2,7 milioane pasageri și estimează 3 milioane de pasageri pentru anul acesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Tragedie în mijlocul petrecerii! Au sărbătorit eliberarea inculpaților în cazul de la Padina, iar un...
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Ireal! Cum au fost aşteptaţi acasă cei trei fii ai Sidoniei. Imagini sfidătoare: 'Bine v-am...
Mihai Leu se luptă din nou cu cancerul de colon? Fostul pugilist, internat în spital....
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce...
"N-aveam viteză, 115-120 km pe oră maxim" - Tânărul de 19 ani care a ucis-o...
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Este legal să parchezi pe contrasens?
Chişinăul sfidează Moscova printr-un acord de securitate cu UE. R. Moldova va fi inclusă în...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
NU mai pot avea PERMIS DE CONDUCERE timp de zece ani. Decizia finală a fost...
Android, luat în vizor de hackeri. Pericolul mare pentru telefoane
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Arheologii au detectat o structură îngropată și mai multe anomalii lângă piramidele din Giza
×