Boc a dat startul unui raliu la Cluj, nouă Dacii au pornit spre Olanda pentru a strânge bani

Boc a dat startul unui raliu la Cluj, nouă Dacii au pornit spre Olanda pentru a strânge bani
Publicat: 14/10/2012, 18:30
Actualizat: 26/03/2019, 05:37

Primarul Emil Boc și consulul onorific al Olandei la Cluj-Napoca, Wouter Reijers, au dat, duminică, startul, unui raliu la care participă nouă mașini Dacia care vor străbate Europa pe o distanță de peste 2.000 de kilometri până în Olanda, pentru a strânge bani în scop caritabil.

Emil Boc și Wouters Reijers au dat, duminică, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, startul la „Spanner13Rally”, având în mâini steagurile României, respectiv Olandei, pentru plecarea în cursă a nouă mașini Dacia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentantul fundației organizatoare, Gert Ijszenga, a declarat că raliul se face doar în mașini de tip Dacia 1300/1310 și este „singurul din lume la finalul căruia șoferii pot păstra mașina”.

„Scopul raliului este de a aduna bani pentru Fundația Kinder-Rijt. Avem echipe de la companii din România și Olanda care vor conduce cele nouă Dacii prin Europa și vom traversa în cinci zile România, Ungaria, Slovacia, Republica Cehă, Germania și vom ajunge în Olanda, pe o distanță de peste 2.000 de kilometri. Fiecare echipă a strâns 5.000 de euro, astfel că au rezultat 45.000 de euro din care jumătate vor reveni fundației pentru un proiect care se adresează tinerilor din orfelinate, pe care îi ajutăm să își finalizeze studiile, să urmeze cursuri și programe de training, să învețe să aibă de-a face cu banii, să aplice pentru un loc de muncă și să devină independenți”, a spus Ijszenga.

Emil Boc a declarat, la rândul său, că a condus în viața lui mai multe mașini marca Dacia și a apreciat că acestea sunt autoturisme bune.

„Raliul unde am dat startul este o acțiune originală, având un scop nobil și ar trebui să învățăm că actele de caritate se pot desfășura în multiple forme, originale, prin care se pot ajuta copiii din orfelinate să își desăvârșească pregătirea profesională. Este și un spirit de aventură, pentru că este o aventură să mergi din Cluj până în Olanda. Apreciez creativitatea în modul de susținere a diferitelor proiecte sociale din Cluj și nu numai. Eu am condus Dacia 1300, Solenza, Logan, Supernova. Oricum, Dacia este mașina tradițională a românului și o voi încuraja, pentru că este vorba de producția autohtonă și este și foarte bună și ne mândrim cu ea, reprezentând un brand românesc autentic”, a spus Emil Boc.

Acesta a adăugat că au existat și probleme cu Daciile pe care le-a avut și care nu au pornit, întotdeauna, la prima cheie, astfel că a fost nevoit să le mai și împingă.

„Am mai rămas în drum, iarna, pentru că bateria nu pornea, dar nu m-a lăsat Dacia la greu, până la urmă tot am ajuns la destinație. La bujie, baterie și carburator tot românul se pricepe”, a afirmat primarul Clujului.

Consulul onorific al Olandei, Wouters Reijers, a spus, la același eveniment, că municipiul Cluj-Napoca a rămas unul dintre puținele orașe din Europa unde diferitele culturile trăiesc în pace unele cu altele, iar mulți olandezi care locuiesc aici se simt foarte legați de acest lucru.

„Pe de altă parte, este frumos să vezi companii olandeze și românești care au pus bani pentru o cauză nobilă, să ajute copiii care nu au posibilitatea să-și clădească un viitor, și nu au bani pentru studii. Este un lucru plin de curaj ceea ce fac ei, să conducă aceste Dacii vechi până în Olanda, și sunt curios câte vor ajunge la destinație”, a spus Reijers.

Fundația Kinder-Rijk a fost înființată în anul 1994, având proiecte în Transilvania. Fundația s-a axat la început pe proiecte de sărbători pentru copiii din orfelinate, iar apoi a avansat spre programe structurale, care să ajute tinerii să devină independenți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Cine este Mihaela, tânăra de 24 de ani care s-a aruncat în gol de la...
De ce trebuie să țină cont seniorii atunci când vine vorba de majorarea pensiilor. Află...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ungaria, SFIDARE TOTALĂ în România. S-a întâmplat chiar acum în TRANSILVANIA
Vica Blochina, în pragul sinuciderii. Ce a făcut fiul ei cu Pițurcă
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
Este sau nu 2 mai 2024 zi liberă legală? Angajații care vor avea parte de...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Corpul nu vrea de fapt să îmbătrânească, arată prima hartă a mușchilor umani