Brazilia depășește pragul de 100.000 de decese provocate de COVID: „Suntem disperaţi, e o tragedie, e ca un război mondial”

Redactor:
Raluca Popa
Brazilia depășește pragul de 100.000 de decese provocate de COVID: „Suntem disperaţi, e o tragedie, e ca un război mondial”
Sursa foto: Shutterstock

Brazilia a depăşit pragul de 100.000 de decese provocate de COVID-19, iar situația în statul sud-american, ajuns pe locul doi în lume după SUA în ce privește numărul de morți, se agravează de la o zi la alta. „Suntem disperaţi, e o tragedie, e ca la război”, a declarat un medic brazilian, membru al Centrului Naţional pentru Boli Infecţioase.

„Întreaga Brazilie se află, practic, sub o anestezie colectivă. Răspunsul guvernului e de genul: dacă te îmbolnăveşti şi ai ghinion, există terapie intensivă. Cam la asta se reduce, în prezent, politica noastră guvernamentală”, a declarat dr. José Davi Urbaez, un membru superior al Societății de Boli Infecțioase.

Ministrul brazilian al Sănătăţii a anunțat peste 3 milioane de bolnavi şi 100.477 de morţi provocate de COVID-19

În ultimele trei luni, coronavirusul a ucis 50.000 de brazilieni. În doar 50 de zile, acest număr s-a dublat, scrie BBC.

Deşi vârful epidemiei încă nu a fost atins, magazinele şi restaurantele s-au redeschis în această ţară, în condiţiile în care preşedintele Jair Bolsonaro a minimalizat impactul coronavirusului şi s-a opus adoptării de restricţii care ar fi afectat economia.

Coronasceptic convins, deşi el însuşi s-a contaminat cu noul coronavirus luna trecută, Bolsonaro se declară „cu conştiinţa împăcată” şi continuă să califice COVID-19 drept o „o mică gripă”.

„Cu mijloacele de care dispunem, putem spune că am făcut tot posibilul pentru a salva vieţi”, a afirmat şeful statului, în cadrul unei ceremonii transmise în direct pe reţelele sociale.

În Brazilia, echipa guvernamentală care gestionează criza sanitară este condusă de un general de armată care nu are absolut nicio experienţă în politici de sănătate publică

Până în prezent, doi miniştri ai Sănătăţii şi-au dat demisia, după mai multe dispute cu Bolsonaro legate de impunerea de măsuri pentru distanţare fizică şi folosirea hidroxiclorchinei drept tratament, deși studiile spun că este ineficient și chiar periculos.

„Mesajul guvernului brazilian este:„Luați coronavirusul și dacă este grav, există terapie intensivă ”

Președintele Bolsonaro – care l-a numit pe Covid-19 o „mică gripă” și a fost criticat atât acasă cât și în străinătate pentru răspunsul său la focar – a spus că și-a revenit din propria infecție datorită medicamentului anti-malarian. El a fost criticat pentru politicile de sănătate publică.

Brazilia a avut 100.477 decese cauzate de virus și 3.012.412 de cazuri, potrivit ministerului sănătății, deși se crede că numărul este mult mai mare din cauza testării insuficiente. Doar Statele Unite au cifre mai mari.

 

Ce a păţit în ultimele zile din viaţă fratele lui Florin Salam! S-a stins în...
FOTO. Imagini incendiare cu Mirela Vaida de acum 15 ani! Atunci nu era vedetă şi...
Prognoza METEO! Au fost anunțate primele NINSORI în România. Când trecem la hainele groase de...
Brigitte Pastramă, declarații ȘOC după ce a fost bătută crunt: „El este un pic mai...
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
ULTIMĂ ORĂ de la ANM! Ploi într-o zi cât într-o lună. Vremea se schimbă drastic...
Baronii PSD care îşi joacă ultima carte la alegerile locale de duminică
Hackerii din România se joacă de-a medicii. Cum au reușit să bage spaima în pacienți
Ce a păţit în ultimele zile din viaţă fratele lui Florin Salam! S-a stins în...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
Coreea de Nord nu se JOACĂ! Este INCREDIBIL ce a putut să pățească un înalt...
Exclusiv: Un primar din România a scăpat miraculos din ghearele morții, iar acum candidează din...
Prognoza meteo iarnă 2020-2021: Când vin ninsorile în România?
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide