FOTO | Cântărețul de manele Dani Mocanu a fost reținut. Scandal cu jurnaliștii la poarta manelistului

FOTO | Cântărețul de manele Dani Mocanu a fost reținut. Scandal cu jurnaliștii la poarta manelistului
Sursă FOTO: Dani Mocanu - Facebook
Publicat: 28/07/2022, 09:47
Actualizat: 28/07/2022, 21:34

Polițiștii au descins joi dimineață la locuința cântărețului de manele Dani Mocanu.  Oamenii legii au efectuat percheziții în casa manelistului din județul Argeș, într-un dosar de amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice și port de obiecte periculoase. 

UPDATE ora 21.20 – În urma perchezițiilor desfășurate joi dimineață în Argeș, într-un dosar de amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice și port de obiecte periculoase, manelistul Dani Mocanu a fost reținut.

Știrea inițială – Polițiștii din Mureș efectuează percheziții în Argeș, la locuința celebrului manelist Dani Mocanu, după scandalul în urma căruia acesta a amenințat un fotbalist cu un cuțit.

În luna iunie, Dani Mocanu ar fi amenințat cu un cuțit un tânăr, într-un club din Târgu Mureș – Mystik lounge & event’s. Filmarea a fost pusă pe TikTok, iar polițiștii s-au sesizat din oficiu în urmă cu aproximativ 3 săptămâni, informează surse juridiciare.

De trei săptămâni oamenii legii au început urmărirea manelistului, iar în acest moment mascații i-au călcat pragul casei pentru a descoperi dacă artistul posedă sau nu arme care ar putea să îi rănească pe cei din jur.

Conform surselor Cancan.ro, Dani Mocanu va fi ridicat de mascați în cel mai scurt timp.

Polițiștii îl anchetează în acest moment pe Daniel Mocanu după ce au construit un dosar destul de stufos, care conține printre multe altele, fapte precum tulburarea liniștii și a ordinii publice, port de armă albă și amenințare.

Scandal cu jurnaliștii la poarta manelistului

A fost scandal la poarta manelistului. Fraţii lui Dani Mocanu au agresat jurnaliştii prezenţi şi le-au cerut să nu mai filmeze, potrivit antena3.ro.

În imaginile surprinse de camerele de filmat apar mai mulți bărbați nemulțumiți de faptul că reporterii încearcă să surprindă imagini cu casa manelistului și cu polițiștii care îl percheziționează.

Până în momentul percheziției, Dani Mocanu a refuzat să vorbească despre videoclipul postat pe TikTok, care a atras atenția polițiștilor și care a stârnit o mulțime de controverse.

„De ce filmezi? Pleacă de aici! Dă-i drumul de aici! Pleacă de pe stradă!”, sunt doar câteva dintre cuvintele care i-au fost adresate unui reporter care filma liniștit pe strada din fața casei în care locuiește Dani Mocanu.

Conflictul a fost aplanat de polițiștii argeșeni. Doi apropiați ai manelistului au fost amendați

După ce conflictul a fost aplanat prin intervenția a doi agenți ai poliției aflați în fața casei. Potrivit polițiștilor, prietenii manelistului au primit o amendă usturătoare pentru cuvintele jignitoare adresate reporterilor care se aflau pe spațiul public.

”Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, referitoare la modul în care două persoane care se aflau în zona unui imobil din localitatea Ștefănești, la care se desfășura o activitate de percheziție domiciliară, ce au manifestat acte de agresiune față de doi jurnaliști prezenți pe drumul public, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În ziua de 28 iulie a.c., luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, care se aflau la un imobil de pe raza localității Ștefănești, județul Argeș, au intervenit ca urmare a faptului că două persoane, care se aflau în afara curții imobilului la care se desfășura activitatea de percheziție, au devenit agresive față de alte două persoane – jurnaliști, aflați pe o stradă adiacentă.

Conflictul a fost aplanat fără a fi necesară utilizarea forței și fără să existe persoane rănite.

Ca urmare a celor stabilite în urma verificărilor, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au aplicat două sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială, ca urmare a adresării de cuvinte și expresii jignitoare, față de doi bărbați, de 28 și de 32 de ani, din Ștefănești”, se arată într-un comunicat al IPJ Argeș.

De-a lungul timpului, Dani Mocanu a fost implicat într-un șir de scandaluri ca urmare a asocierii cu diverşi interlopi notorii.

În 2017, el a fost arestat și pus sub acuzație în cadrul unei acțiuni organizate de DIICOT Dâmbovița, sub acuzarea de conducerea unui grup infracțional organizat, specializat în proxenetism, spălare de bani și trafic de persoane.

Mocanu, împreună cu alți 11 indivizi, era acuzat că a trimis mai multe tinere să se prostitueze în Marea Britanie și Irlanda.

În 2020, Mocanu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de incitare la ură sau discriminare, după ce a fost reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în urma încărcării pe YouTube a videoclipului piesei Curwa, prin care încuraja la violență împotriva femeilor.

Știre în curs de actualizare

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult