BREAKING NEWS. Raportul medico-legal a fost finalizat! Polițistul care a ucis un fost jurnalist la începutul stării de urgență este acuzat de crimă! ”Și-a trimis victima la moarte sigură” (EXCLUSIV)

BREAKING NEWS. Raportul medico-legal a fost finalizat! Polițistul care a ucis un fost jurnalist la începutul stării de urgență este acuzat de crimă! ”Și-a trimis victima la moarte sigură” (EXCLUSIV)
Alexandru Găzdac a fost ucis de un polițist, la începutul stării de urgență, care l-a împușcat de patru ori/Sursa/Facebook
Publicat: 10/11/2020, 21:00
Actualizat: 10/11/2020, 21:27

Un polițist bucureștean al Secției 5, care în timpul stării de urgență a împușcat mortal un bărbat cu afecțiuni psihice într-un hotel de lux din sectorul 1, a fost acuzat de crimă. Medicii legiști care au analizat cadavrul au stabilit că agentul nu i-a dat victimei nicio șansă.

Abia se instituise starea de de urgență, că Bucureștiul era deja zguduit de evenimente violente. Dintre acestea, cel mai grav avusese loc în Ferentari, unde un grup de petrecăreți condus de un anume Spartacus s-a revoltat împotriva polițiștilor veniți să-i amendeze.

Incidentele au degenerat într-o bătălie incredibilă, în timpul căreia s-a aruncat cu pietre, cu farfurii, dar și alte obiecte dure. Mai grav, incidente similare au început să apară și în alte localități, iar pe site-urile de socializare apăreau mesaje venite din partea unor lideri interlopi, care instigau la violență.

În dimineața zilei de 22 aprilie, în jurul orei 04.00, polițiștii Secției 5 au intervenit după ca paznicul unui hotel a sunat la 112 și a anunțat că unul dintre locatarii imobilului, cunoscut ca bolnav psihic, are o criză.

Conform protocolului, la fața locului ar fi trebuit ca medicii de pe ambulanță să ajungă odată cu polițiștii. De data aceasta nu a fost așa. Echipajul venit de la Secția 5 a intervenit în forță, iar un agent a fost rănit la mână, cu o foarfecă.

După ce bărbatul cunoscut cu afecțiuni psihice a reușit să scape de polițiștii care încercau să-l imobilizeze și să plece cu liftul, acesta a fost prins din urmă, la ultimul etaj, de agentul rănit, care o luase la fugă, pe scări.

Acolo, acesta l-a împușcat pe bărbatul care încerca să se refugieze pe terasă și l-a ucis după ce a tras spre el toate cele șase gloanțe pe care le avea în încărcătorul pistolului Carpați.

Chiar dacă, după moartea victimei, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au anunțat că polițistul care a tras are calitatea de suspect, persoane din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, dar și șefii Poliției au făcut o declarație de presă comună în care au anunțat că polițistul și-a făcut datoria.

Totuși, după mai bine de șapte luni, specialiștii Institutului Național de Medicină Legală (INML) au finalizat raportul medico-legal în cazul morții lui Alexandru Găzdac, fost angajat al unei televiziuni de știri care nu a mai putut să lucreze din cauza bolii.

Primul glonț a fost în torace

De altfel, Găzdac era cunoscut publicului după ce a intrat cu mașina în gardul care împrejmuiește Palatul Victoria pentru a demonstra că autoritățile nu sunt pregătite să se apere în cazul unui atac terorist. În urma incidentului, Găzdac a fost reținut și internat într-un spital de psihistrie.

Medicii au arătat că din cele șase gloanțe trase de polițist, bărbatul a fost atins de patru dintre ele, însă niciunul nu a fost tras către picioare. ”Polițistul și-a trimis victima la moarte sigură”, afirmă raportul întocmit de medicii de la INML, citați de sursele noastre.

Ca dovadă stau cele tre gloanțe trase în piept și abdomen, iar al patrulea i-a străbătut, din lateral, ambele fese.

În plus, unul dintre gloanțe l-a nimerit pe Găzdac în spate, în timp ce acesta încerca să scape de sub ploaia de gloanțe, într-un moment în care era deja grav rănit, în condițiile în care primul foc l-a lovit în torace.

Potrivit unor surse judiciare, odată cu finalizarea raportului medico-legal, procurorii urmează să schimbe calitatea procesuală a polițistului care a tras. Practic, acesta ar putea primi calitatea de inculpat, care ar precede trimiterea in judecată a tânărului agent de poliție.

Gestul acestuia a fost interpretat de colegii săi drept o consecință a lipsei de experiență, dar și a lipsei de cunoștințe tactice legate de modul de intervenție în situații similare.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna