Bunica de 90 de ani a fostei șefe AEP a suferit un atac de panică la DNA: Nici pe timpul războiului nu a fost așa

Publicat: 04/10/2017, 14:23
Actualizat: 02/10/2018, 22:51

Bunica Anei Maria Pătru a declarat, la intrarea în sediul DNA Ploiești că este veteran de război, dar ceea ce face DNA este mai rău decât ce se întâmpla în trecut.

„Nu am pățit niciodată, nici pe timpul războiului așa ceva. Eu sunt veteran de război. Soțul meu a fost veteran. Nu s-a întâmplat niciodată ceea ce s-a întâmplat cu DNA acum care mi-a nenorocit sănătatea. Mi-au luat copiii din pat și i-au adus aici”, a spus femeia.

Reprezentanții Ambulanței Prahova, au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că au intervenit pentru o femeie în vârstă, care a suferit atac de panică la sediul DNA Ploiești.
Surse medicale au declarat că este vorba de Nicolița Simionescu, bunica de 90 de ani a fostei șefe AEP, Ana Maria Pătru.
Aceasta a fost evaluată medical, avea tensiune foarte mare și i s-a administrat tratament.
Avocatul Anei Maria Pătru a declarat că Nicolița Simionescu nu a făcut declarații, prelevându-se de acest drept, pentru că este rudă apropiată cu Pătru.
„Nu auzea, nici nu știu cât a înțeles dumneaei din ce i s-a explicat acolo. S-a prelevat să nu dea declarații și avea dreptul prevăzut de Codul de Procedură Penală pentru că este rudă apropiată cu persoana cercetată, respectiv Ana Maria Pătru. (…) I s-a adus la cunoștință faptul că i s-a pus sechestru pe un teren de 1.000 de metri și pe o construcție. A semnat, a luat la cunoștință”, a declarat Veronel Rădulescu.
Avocatul lui Pătru a propus audierea, în calitate de martori în dosar a șefului DNA Ploiești, Lucian Onea, și a procurorului Mircea Negulescu, fiind de părere că Onea ar trebui să facă o declarație de abținere.
„Am propus audierea unor martori care au fost acolo la momentul respectiv, 5.12.2016, printre ei numărându-se și domnul procuror șef al DNA Ploiești și procurorul Negulescu Mircea și un comisar de poliție judiciară. În mod normal, existând această cerere n-ar trebui să se pronunțe pe această cerere procurorul de caz, domnul procuror șef, pentru că are un interes personal în cauză, având în vedere că este propus ca martor. Opinia mea este că ar trebui să facă o declarație de abținere”, a mai spus Rădulescu.Fosta șefă AEP, Ana Maria Pătru, a însoțit-o pe bunica sa la sediul DNA Ploiești și a declarat că avocații săi au solicitat și un echipaj de ambulanță, având în vedere că bunica are 90 de ani și este foarte bolnavă.

De altfel, bunica Anei Maria Pătru a fost luată cu scaunul de cadrele medicale de la ambulanță, pentru că nu am mai putut merge pe aleea ce duce spre sediul DNA Ploiești.

Fosta șefă a Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a fost pusă sub control judiciar, miercurea trecută, de procurorii DNA Ploiești, aceasta declarând, la ieșire că „e un joc al denunțului”.

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie-mai 2013, Ana-Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente (AEP) a cerut de la reprezentanții unei firme de sotfware 1 milion de euro, pentru a-l convinge pe directorul unei instituții publice să soluționeze în mod favorabil o investigație ce viza firma de software.

„În același context, inculpata a primit, în trei tranșe, în perioada iulie 2013 – martie 2014, suma totală de 600.000 euro (în cursul lunii iulie 2013 – suma de 400.000 euro, sumă remisă și primită într-o servietă marca Montblanc împreună cu un instrument de scris aceeași marcă; sfârșitul lunii noiembrie 2013 – suma de 100.000 euro și în cursul lunii martie 2014 – suma de 100.000 euro)”, arată DNA.

Sursa citată mai precizează că, pentru a ascunde proveniența sumei de 600.000 de euro, în 2016, Ana-Maria Pătru a cumpărat un teren (pe numele unei rude) în orașul Voluntari, în valoare de 130.000 de euro, a cumpărat (pe numele altei rude) un apartament în Constanța în valoare de 80.000 de euro, a efectuat investiții în valoare de 437.314,13 de euro ce consta în ridicarea unei case din Voluntari și dotarea apartamentului din Constanța.

„La data de 05 decembrie 2016, inculpata Pătru Ana Maria a formulat și înregistrat la Direcția Națională Anticorupție un denunț privind existența unei infracțiuni de trafic de influență, pretins comisă de directorul instituției publice la care am făcut referire mai sus, cunoscând că acesta este nereal. Cu ocazia audierii în calitate de inculpat, Pătru Ana Maria a recunoscut că denunțul – obiect al infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, reținută în sarcina sa, este mincinos”, mai spun procurorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?