Buzatu, „avocatul” lui Bădălău, care a jignit diaspora: Era la șprițuri, nu era o conferință de presă. Și-a cerut scuze

Redactor:
Teodor Bobei
Buzatu, „avocatul” lui Bădălău, care a jignit diaspora: Era la șprițuri, nu era o conferință de presă. Și-a cerut scuze
Dumitru Buzatu a declarat că Niculae Bădălău era la „o șuetă", „la șprițuri" când a făcut afirmațiile despre Diaspora, nu într-o conferință de presă. Liderul PSD Vaslui a precizat că Bădălău și-a cerut ulterior scuze.

Ar trebui sancționat Bădălău pentru declarațiile sale?
„Ideea este că ar fi bine să îi sancționăm pe toți aceia care câștigă alegerile. Să inversăm atitudinea noastră și să ținem cont de ceea ce, la o șuetă, într-un cadru care nu era destinat dezbaterii publice, câte un om mai scapă câte o afirmație. Nu cred că vreți să ne spuneți ce să gândim. Vă spun ce cred. Dacă cineva stă la o discuție cu altcineva, nu cred că trebuie controlată discuția respectivă. Nu era nicio conferință de presă. Sigur la șprițuri”, a afirmat Dumitru Buzatu, înaintea CEx, întrebat dacă ar trebui sancționat Niculae Bădălău pentru afirmațiile despre Diaspora.

Chestionat dacă este normal ca o persoană să gândească astfel despre românii din străinătate, Dumitru Buzatu a răspuns: „Nu îmi spuneți mie ce e normal să fac. Pur și simplu vreți să mă învățați. Vreau doar să vă spun părerea mea. Cunosc maniera aceasta de a sări pe om. De ce trebuie să împărtășesc părerea domnului Bădălău? Da, iau împărtășanie câteodată și eu”.

Liderul PSD Vaslui a adăugat că în PSD oamenii nu s-au polarizat pro sau contra Niculae Bădălău.

„Nu e vorba dacă sunt de acord (cu afirmațiile lui Niculae Bădălău – n.r.). Nu ne-am polarizat în jurul lui Bădălău pro și contra. Pur și simplu a fost luată atitudine chiar de Niculae Bădălău care și-a cerut scuze. Nu, să îl băgăm la pușcărie. Acum când scapă unul o prostie, atunci trebuie să îl băgăm la pușcărie”, a explicat Buzatu.

El a mai spus că a luat atitudine, la fel ca alți colegi, față de declarații lui Bădălău.

„Și eu am luat atitudine. Nu aveți nicio autoritate morală. M-am referit la exact ce a spus Niculae Bădălău. Și-a cerut scuze că a comis-o, a săvârșit o eroare. Și atunci ce să-i mai facem?”, a conchis Dumitru Buzatu.

CEx al PSD se reunește, miercuri, la sediul partidului din Kiseleff. Este prima ședință a Comitetului Executiv de când Marcel Ciolacu a preluat interimar șefia PSD, după demisia Vioricăi Dăncilă.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferință de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

Nai mulți lideri social-democrați au reacționat pe rețelele sociale și s-au delimitat de declarația liderului PSD Giurgiu, Niculae Bădălău.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a atras atenția membrilor PSD că partidul e în reconstrucție, iar astfel de afirmații nu pot fi tolerate.

Inchide