CĂLĂTORIA cu noile autobuze ale STB, plătită și cu cardul bancar contactless

CĂLĂTORIA cu noile autobuze ale STB, plătită și cu cardul bancar contactless
Controale masive în mijloacele de transport în comun. Arafat: Șoferii și alți pasageri nu au curaj să spună „Coboară, nu porți mască!”

Primăria Municipiului București (PMB), prin Societatea de Transport București (STB S.A.), a anunțat că diversifică modalitățile de plată a călătoriei în mijloacele de transport în comun din Capitală, prin plata cu cardul bancar contactless, direct în autobuze, tramvaie și troleibuze.

„Bucureștenii beneficiază de acum de cea mai noua tehnologie de plata, direct în mijloacele de transport în comun cu care circulă! Pentru prima data în Romania se utilizează validatoare contactless de ultimă generație, care au fost deja instalate pe autovehicule care aparțin STB. Proiectul este funcțional pe liniile Expres 780, 783 și 784, urmând că, în cel mult o lună, să fie extins pe toate celelalte linii deservite de noile vehicule. Acesta face parte dintr-un pachet de măsuri mai amplu, de modernizare a transportului în comun din București”, a afirmat  primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Astfel, călătorii au posibilitatea de a plăti direct călătoria cu orice tip de card bancar contactless Mastercard sau Visa, emis oriunde în lume, modalitatea de plată fiind aceeași cu cea a validării unui card de transport.

Validările multiple pot fi realizate doar prin alegerea opțiunii dedicată, astfel că nu există riscul validărilor multiple printr-o apropiere accidentală de validator a cardului bancar, precizează Primăria Capitalei.

„La un singur validator pot fi efectuate validări atât cu cardul de transport cât și cu un card bancar, călătorii fiind cei care vor opta pentru modalitatea de plată”, conform sursei citate.

STB SA precizează, prin intermediul unui comunicat, că tariful călătoriei este același, indiferent ce cu ce tip de card alege călătorul să plătească: 1,3 lei – pe liniile urbane; 1,5 lei – pe liniile regionale și 3,5 lei – pe liniile expres.

Pentru implementarea acestui proiect, STB S.A. a semnat la finalul anului 2019 un contract cu BCR, prin care operatorul bancar asigură implementarea soluției tehnice, utilizând validatoarele de nouă generație instalate pe noile vehiculele din parcul STB S.A. (Otokar și, în curând, în autobuzele Hibrid Mercedes).

În prezent, călătorii care utilizează mijloacele de transport în comun de suprafață din întreaga Regiune București-Ilfov pot plăti călătoria prin încărcarea unui card de transport atât online, cât și la cele peste 220 de centre de emitere și reîncărcare carduri, precum și prin intermediul telefonului mobil, cu ajutorul aplicației mobile BPay sau prin SMS.

Călătoria cu metroul poate fi plătită deja cu cardul bancar contactless, direct la porțile de acces, în toate stațiile de metrou

Călătorii care folosesc metroul pot plăti, încă din data de 10 martie 2020, călătoriile și cu cardul bancar contactless, direct la porţile de acces, în toate stațiile, potrivit unui comunicat al Metrorex.

Cea mai nouă soluție de plată este acum posibilă cu ajutorul unui card contactless sau dispozitiv electronic (telefon sau ceas inteligent), de tip Mastercard sau Visa.

BOMBĂ! I-a oferit 500 de euro pentru o oră de amor. Este soţie de fotbalist...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
Povestea incredibilă a cerșetoarei care a devenit campioană europeană pentru România: `Am fost săracă de...
Restricţii pe litoral de 1 Mai. Până la ce oră vor avea voie turiştii să...
Ucraina cere sprijinul NATO contra Rusiei. Kievul evocă angajamentul summitului de la Bucureşti
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
Femeia pe care ELENA Ceaușescu o voia MOARTĂ cu orice chip. „Trebuie să mă SCĂPAȚI...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Ce avere are Cozmin Gușă. A strâns foarte mulți bani în ultimii ani
Mesajul uluitor lăsat de un bărbat pe un site pentru adulți după ce și-a găsit...
Cozmin Gușă, în această seară, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”: „Adrian Năstase m-a...
Reacțiile adverse după vaccinare înseamnă că dezvolți mai mulți anticorpi. Ce se întâmplă cu cei...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care majoritatea românilor îl mănâncă în...
Inchide