Călin Popescu Tăriceanu solicită o anchetă a Consiliului Concurenței: ”Este modelul de preș de șters pe jos promovat de când Iohannis a ajuns la Cotroceni!”

Călin Popescu Tăriceanu solicită o anchetă a Consiliului Concurenței: ”Este modelul de preș de șters pe jos promovat de când Iohannis a ajuns la Cotroceni!”
Călin Popescu Tăriceanu solicită o anchetă a Consiliului Concurenței: ”Este modelul de preș de șters pe jos promovat de când Iohannis a ajuns la Cotroceni!”

Călin Popescu Tăriceanu solicită Consiliului Concurenței să intervină, de urgență, și să demareze o anchetă referitoare la măsura de închidere a piețelor. Chiar dacă guvernarea liberală a argumentat că o astfel de decizie este menită a încetini răspândirea infecției cu noul coronavirus, Tăriceanu susține că nu este vorba decât despre rezultatul unor interese ”de culise”.

Guvernul condus de Ludovic Orban nu a prezentat niciun studiu din care să reiasă că ”piețele sun surse majore de infecție”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de socializare, iar intervenția unui actor politic în ”favoarea unui actor economic” este indiscutabilă.

”Eu cred că este necesară o anchetă a Consiliului Concurenței cu privire la decizia guvernului Orban de închidere a piețelor și târgurilor. Este foarte clar că această măsură favorizează supermarketurile în defavoarea micului producător! Este o intervenție clară pe piață a unui actor politic în favoarea unui actor economic!”, scrie Călin Popescu Tăriceanu în mediul online.

”Încep să nu mai cred că această măsură este una întâmplătoare. Nici Iohannis, care a anunțat această măsură, și nici Orban, care a pus-o în practică, nu au prezentat vreun studiu care să arate, negru pe alb, că piețele sunt surse majore de infecție!”, acuză Tăriceanu.

Pun mai degrabă această măsură pe dorința conducătorilor noștri de a fi pe placul țărilor din care sunt aceste supermarketuri! Modelul de preș de șters pe jos promovat de când Iohannis a ajuns la Cotroceni! Deci, da, ar fi util dacă am vedea Consiliul Concurenței în acțiune!

Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu: ”E mai ușor să vă bateți joc de producătorii locali care vând în piețe, nu?”

Călin Popescu Tăriceanu a considerat, de la bun început, că măsura închiderii piețelor nu reprezintă decât o altă dovadă că guvernul condus de Ludovic Orban nu poate gestiona pandemia de coronavirus și, mai mult decât atât, dorește să-și ”bată joc de producătorii locali care vând în piețe”.

”Ludovic, ia-te de mână cu Iohannis și mergeți voi să vindeți la tarabă de la 7 dimineața la 7 seara la 6 grade Celsius sau chiar mai puțin, în plină iarnă, în vânt și ploaie!!! Asta ca să vedeți și voi cât de „deșteaptă” este măsura voastră de a închide piețele și a scoate tarabele în aer liber.

Nu mai bine, Ludovic, propuneți voi supermarketurilor să își scoată produsele afară, în frig? Sau ți-e frică de corporații că te dau jos a doua zi? E mai ușor să vă bateți joc de producătorii locali care vând în piețe, nu?”, a întrebat Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de socializare.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna