Călin Popescu Tăriceanu solicită o anchetă a Consiliului Concurenței: ”Este modelul de preș de șters pe jos promovat de când Iohannis a ajuns la Cotroceni!”

Redactor:
Cristian Lisandru
Călin Popescu Tăriceanu solicită o anchetă a Consiliului Concurenței: ”Este modelul de preș de șters pe jos promovat de când Iohannis a ajuns la Cotroceni!”
Călin Popescu Tăriceanu solicită o anchetă a Consiliului Concurenței: ”Este modelul de preș de șters pe jos promovat de când Iohannis a ajuns la Cotroceni!”

Călin Popescu Tăriceanu solicită Consiliului Concurenței să intervină, de urgență, și să demareze o anchetă referitoare la măsura de închidere a piețelor. Chiar dacă guvernarea liberală a argumentat că o astfel de decizie este menită a încetini răspândirea infecției cu noul coronavirus, Tăriceanu susține că nu este vorba decât despre rezultatul unor interese ”de culise”.

Guvernul condus de Ludovic Orban nu a prezentat niciun studiu din care să reiasă că ”piețele sun surse majore de infecție”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de socializare, iar intervenția unui actor politic în ”favoarea unui actor economic” este indiscutabilă.

”Eu cred că este necesară o anchetă a Consiliului Concurenței cu privire la decizia guvernului Orban de închidere a piețelor și târgurilor. Este foarte clar că această măsură favorizează supermarketurile în defavoarea micului producător! Este o intervenție clară pe piață a unui actor politic în favoarea unui actor economic!”, scrie Călin Popescu Tăriceanu în mediul online.

”Încep să nu mai cred că această măsură este una întâmplătoare. Nici Iohannis, care a anunțat această măsură, și nici Orban, care a pus-o în practică, nu au prezentat vreun studiu care să arate, negru pe alb, că piețele sunt surse majore de infecție!”, acuză Tăriceanu.

Pun mai degrabă această măsură pe dorința conducătorilor noștri de a fi pe placul țărilor din care sunt aceste supermarketuri! Modelul de preș de șters pe jos promovat de când Iohannis a ajuns la Cotroceni! Deci, da, ar fi util dacă am vedea Consiliul Concurenței în acțiune!

Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu: ”E mai ușor să vă bateți joc de producătorii locali care vând în piețe, nu?”

Călin Popescu Tăriceanu a considerat, de la bun început, că măsura închiderii piețelor nu reprezintă decât o altă dovadă că guvernul condus de Ludovic Orban nu poate gestiona pandemia de coronavirus și, mai mult decât atât, dorește să-și ”bată joc de producătorii locali care vând în piețe”.

”Ludovic, ia-te de mână cu Iohannis și mergeți voi să vindeți la tarabă de la 7 dimineața la 7 seara la 6 grade Celsius sau chiar mai puțin, în plină iarnă, în vânt și ploaie!!! Asta ca să vedeți și voi cât de „deșteaptă” este măsura voastră de a închide piețele și a scoate tarabele în aer liber.

Nu mai bine, Ludovic, propuneți voi supermarketurilor să își scoată produsele afară, în frig? Sau ți-e frică de corporații că te dau jos a doua zi? E mai ușor să vă bateți joc de producătorii locali care vând în piețe, nu?”, a întrebat Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de socializare.

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
BREAKING NEWS în cazul Caracal! A fost găsit MORT în această dimineaţă
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Explicația uluitoare a unui oficial după apariția pozelor groaznice de la spitalul din Reșița. Cum...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Chinezii ne vor DISTRUGE pe toți. Modifică axa Pământului cu această construcție megalomanică: ce se...
Ce nu se oferă cadou de Moş Nicolae 2020? Aduce mare ghinion!
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Tzancă Uraganu, acuzat că și-a bătut soția. Primele declarații ale artistului: „Am bătut-o din motive...
Inchide