Căminele pentru bătrâni ale Arhiepiscopiei Sucevei, fără AUTORIZAȚII SANITARE de funcționare și securitate la INCENDIU

Publicat: 16/07/2018, 20:01
Actualizat: 11/02/2019, 16:53

Opt din cele 11 cămine ale Arhiepiscopiei Suceavei nu au autorizații sanitare de funcționare și nici de securitate la incendiu, iar cinci dintre ele nu au nici autorizație sanitar-veterinară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform datelor transmise luni, de biroul de presă al Instituției Prefectului Județul Suceava, în perioada 20 iunie 2018 – 13 iulie 2018 au fost făcute verificări la 18 cămine pentru persoane vârstnice, din care 11 sunt în administrarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, patru sunt în administrarea primăriilor și consiliilor locale din Rădăuți, Solca, Siret, Vatra Dornei, iar trei unități sunt în administrarea unor ONG-uri.

Comisiile de control, formate din reprezentanți ai Prefecturii și ai mai multor instituții publice din județ, au descoperit că cele mai grave probleme sunt la căminele de bătrâni ale Arhiepiscopiei, majoritatea funcționând fără autorizații sanitare și de securitate la incendiu.

„Opt dintre căminele Arhiepiscopiei nu dețin autorizația sanitară de funcționare, doar trei dintre ele fiind autorizate sanitar. Cinci dintre unitățile Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților verificate nu dețin document de înregistrare sanitar-veterinară (…). Referitor la autorizarea ISU, 8 unități ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților nu o dețin, o unitate deține documentul respectiv, iar 2 unități dintre acestea au autorizația ISU, însă aceasta nu este însoțită de „documentația vizată spre neschimbare ce a stat la baza emiterii acesteia” se arată în raportul comisiilor de control.

Conform reprezentanților Prefecturii Suceava, celelate patru cămine aflate în administrarea unor primării sunt autorizate sanitar și sanitar veterinar însă numai unul are autorizație de securitate la incendiu.

„Doar căminul de bătrâni din Vatra Dornei deține autorizație de securitate la incendiu, din cele 4 unități aflate în administrarea primăriilor și consiliilor locale. Unitățile aflate în administrarea primăriilor orașelor Solca și Siret au fost puse în funcțiune fără a se solicita obținerea autorizației de securitate la incendiu, iar unitatea aflată în administrarea Primăriei Rădăuți nu deține autorizație de securitate la incendiu, însă are avizul de securitate la incendiu emis în baza proiectului de execuție. La Căminul pentru persoane vârstnice Solca, care aparține de Primăria orașului Solca, licența de funcționare provizorie, emisă la data de 17 iunie 2016 a fost retrasă din cauza lipsei autorizației de securitate la incendiu” se mai arată în comunicat.

Comisiile de control a descoperit că singurele cămine care funcționează cu toate avizele necesare sunt cele aflate în administrarea unor ONG-uri.

„În urma controalelor fiecare instituție a făcut recomandări administratorilor unităților de asistență socială controlate, potrivit competențelor de aplicare a legislației, pe fiecare domeniu vizat, stabilind măsuri cu termene de finalizare care vor fi atent monitorizate, în continuare, de către Instituția Prefectului”, se mai arată în comunicatul remis luni de biroul de presă al Instituției Prefectului Județul Suceava.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Profeția lui Elon Musk: „A mai rămas doar un an”
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”