Căminele pentru bătrâni ale Arhiepiscopiei Sucevei, fără AUTORIZAȚII SANITARE de funcționare și securitate la INCENDIU

Redactor:
Raluca Lazaroi
Căminele pentru bătrâni ale Arhiepiscopiei Sucevei, fără AUTORIZAȚII SANITARE de funcționare și securitate la INCENDIU

Opt din cele 11 cămine ale Arhiepiscopiei Suceavei nu au autorizații sanitare de funcționare și nici de securitate la incendiu, iar cinci dintre ele nu au nici autorizație sanitar-veterinară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform datelor transmise luni, de biroul de presă al Instituției Prefectului Județul Suceava, în perioada 20 iunie 2018 – 13 iulie 2018 au fost făcute verificări la 18 cămine pentru persoane vârstnice, din care 11 sunt în administrarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, patru sunt în administrarea primăriilor și consiliilor locale din Rădăuți, Solca, Siret, Vatra Dornei, iar trei unități sunt în administrarea unor ONG-uri.

Comisiile de control, formate din reprezentanți ai Prefecturii și ai mai multor instituții publice din județ, au descoperit că cele mai grave probleme sunt la căminele de bătrâni ale Arhiepiscopiei, majoritatea funcționând fără autorizații sanitare și de securitate la incendiu.

„Opt dintre căminele Arhiepiscopiei nu dețin autorizația sanitară de funcționare, doar trei dintre ele fiind autorizate sanitar. Cinci dintre unitățile Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților verificate nu dețin document de înregistrare sanitar-veterinară (…). Referitor la autorizarea ISU, 8 unități ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților nu o dețin, o unitate deține documentul respectiv, iar 2 unități dintre acestea au autorizația ISU, însă aceasta nu este însoțită de „documentația vizată spre neschimbare ce a stat la baza emiterii acesteia” se arată în raportul comisiilor de control.

Conform reprezentanților Prefecturii Suceava, celelate patru cămine aflate în administrarea unor primării sunt autorizate sanitar și sanitar veterinar însă numai unul are autorizație de securitate la incendiu.

„Doar căminul de bătrâni din Vatra Dornei deține autorizație de securitate la incendiu, din cele 4 unități aflate în administrarea primăriilor și consiliilor locale. Unitățile aflate în administrarea primăriilor orașelor Solca și Siret au fost puse în funcțiune fără a se solicita obținerea autorizației de securitate la incendiu, iar unitatea aflată în administrarea Primăriei Rădăuți nu deține autorizație de securitate la incendiu, însă are avizul de securitate la incendiu emis în baza proiectului de execuție. La Căminul pentru persoane vârstnice Solca, care aparține de Primăria orașului Solca, licența de funcționare provizorie, emisă la data de 17 iunie 2016 a fost retrasă din cauza lipsei autorizației de securitate la incendiu” se mai arată în comunicat.

Comisiile de control a descoperit că singurele cămine care funcționează cu toate avizele necesare sunt cele aflate în administrarea unor ONG-uri.

„În urma controalelor fiecare instituție a făcut recomandări administratorilor unităților de asistență socială controlate, potrivit competențelor de aplicare a legislației, pe fiecare domeniu vizat, stabilind măsuri cu termene de finalizare care vor fi atent monitorizate, în continuare, de către Instituția Prefectului”, se mai arată în comunicatul remis luni de biroul de presă al Instituției Prefectului Județul Suceava.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Motivul pentru care persoanele vaccinate se pot îmbolnăvi de Covid-19, explicat de experți
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Gestul făcut de călătorii unui tren după ce acesta a rămas în câmp, în Prahova....
Electric Castle 2021 a fost amânat. Când va avea loc, de fapt, festivalul mult așteptat...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Inchide