Când află Gigi Becali dacă va fi eliberat. Decizia luată azi de Tribunal

Când află Gigi Becali dacă va fi eliberat. Decizia luată azi de  Tribunal
Publicat: 31/03/2015, 20:42
Actualizat: 06/08/2015, 18:55

Tribunalul Constanța a judecat, marți, contestația înaintată de către procurorii anticorupție împotriva deciziei Judecătoriei Medgidia care a admis, în 6 martie, solicitarea lui Gigi Becali de eliberare condiționată din Penitenciarul Poarta Albă.

Instanța a amânat pronunțarea în acest caz pentru 3 aprilie.

Gigi Becali a fost prezent, marți, la Tribunalul Constanța, unde a declarat că mulțumește magistraților că l-au condamnat pentru că perioada de detenție a fost cea mai folositoare din viața sa.

„Mulțumesc judecătorilor și procurorilor care m-au condamnat pentru că eu consider că cea mai folositoare perioadă din viața mea au fost cei doi ani de închisoare, mântuirea e cel mai important lucru pentru mine și am învățat ce înseamnă mântuirea în închisoare”, a spus Becali.

Dosarul de eliberare condiționată a lui Gigi Becali a fost luat în discuție de un complet al Judecătoriei Medgidia, după ce a fost prezentat unei comisii pentru liberarea condiționată din penitenciar, iar după analizarea dosarului, membrii acesteia au decis că omul de afaceri întrunește condițiile pentru a fi pus în libertate.

Aflat într-o permisie de cinci zile, Gigi Becali a participat, duminică, la slujba de la biserica din Pipera și a declarat că echipa de fotbal va fi pentru el doar o societate comercială ce „va câștiga bani”, sumele obținute astfel urmând a fi folosite în acțiuni caritabile.

„Viața mea s-a șters, am șters toul cu buretele și am început o nouă viață care se numește Gheorghe Becali. Îl caut pe Hristos, mă duc după Hristos oriunde este el. Îi caut pe cei bolnavi, pe cei săraci, pe cei dezbrăcați, pe cei însetați, pe cei din temniță și pe cei din spitale. Toată averea mea o dau lui Hristos. Mi-e rușine de ceea ce făceam eu. (…) Dacă mă interesează mântuirea, mai are Steaua vreo valoare pentru mine? Lucrurile astea, materiale, nu mă mai interesează. Pentru mine, Steaua va fi o societate comercială, care va câștiga bani, bani pe care, la rândul meu, îi iau și îi dau… Caut bolnavi, caut biserici, caut oameni, o să fac lucruri bune”, a declarat Becali.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani și șase luni, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării și a primit ulterior un spor de șase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” și în cel al sechestrării celor care i-au furat mașina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administrația Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finanțatorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis.

El a depus, în timpul detenției, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum și o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse. Instanța a respins și cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv că ar avea nevoie de o intervenție chirurgicală la coloană.

De asemenea, Gigi Becali a cerut, în 4 iulie 2014, să îi fie redusă cu șase luni pedeapsa pe care o are de executat, în condițiile în care condamnarea dată în dosarul „Valiza” nu mai este incriminată de noul Cod penal, dar și această solicitare a fost respinsă de către instanță.

În închisoare, Gigi Becali a terminat de scris două cărți, „Muntele Athos, patria Ortodoxiei” și „Becali și Steaua”, iar în februarie 2015 a anunțat că se apucă de o a treia carte, „Becali, Parlamentul Europei și Parlamentul României”. Pentru fiecare dintre cărțile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală