Card unic de transport CFR-RATB-METROREX în București. Anunțul Gabrielei Firea

Redactor:
Radu Tutulan
Card unic de transport CFR-RATB-METROREX în București. Anunțul Gabrielei Firea
Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, joi, că din această toamnă va funcționa un bilet unic de transport public, ce va putea fi folosit pentru a circula cu autobuzul, metroul și chiar trenul.

„Împreună cu Metrorex și CFR, vom implementa, începând din această toamnă programul tichetului unic de transport. Acest bilet unic va putea să se adreseze atât companiilor de stat, RATB, Metrorex, CFR, dar și societăților care au fost create de către UAT-uri, precum și firmelor private. Astfel, un locuitor din București sau Ilfov poate folosi același bilet și pentru călătoria cu un autobuz RATB sau cu metroul, dar și cu microbuzele care asigura transportul pe traseele din București către localitățile din județul Ilfov, neacoperite de autobuzele RATB” a declarat Gabriela Firea.

Anunțul a fost făcut în cadrul semnării actului de constituire a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov. Acest document, semnat de Gabriela Firea și cei 40 de primari ai localităților din județul Ilfov, reprezintă un parteneriat prin care transportul public din Capitală se va extinde către aceste zone.

„Este un moment pe care eu l-aș cataloga fără să exagerez, unul istoric, pentru că de 11 ani avem o legislație care privește transportul intercomunitar, avem, de asemenea, de 10 ani regulamente europene, dar abia astăzi putem constitui o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară pentru transportul public în regiunea București-Ilfov. Am început deja achiziționarea în contextul dezvoltării transportului public în comun, a 400 de autobuze noi Euro 6, precum și a 100 de autobuze electrice”, a mai spus Primarul General al Capitalei.

În plus, Ministerul Transporturilor ar urma să finalizeze linia feroviară care face înconjurul Bucureștiului, iar după ce aceasta va deveni funcțională, cei care vor dori să ajungă din nordul în sudul Capitalei, de exemplu, vor putea lua trenul. Iar taxarea se va face similar cu modul în care sunt în prezent taxați călătorii care circulă cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul în Capitală.

„Sunt convins că prin crearea acestei asocieri vom dezvolta un serviciu public pentru cetățeni astfel încât distanțele care ni se par mari astăzi să devină mici și confortabile. Să dea Dumnezeu să fie bine. Mai avem o problemă pe care trebuie să o gândim și să o rezolvăm rapid, și anume gestionarea integrată a deșeurilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache.

Gabriela Firea a precizat că prin crearea acestui sistem unic de transport public București-Ilfov nu se dorește eliminarea operatorilor privați care efectuează curse în regim maxi-taxi, deoarece aceștia ar putea desfășura curse pe rutele neacoperite de RATB. Singură condiție va fi că aceste companii private să fie licențiate și să semneze un parteneriat cu autoritățile locale în vederea integrării acestora în sistemul unic integrat de transport public.

„În afară de delegarea directă a serviciilor de transport public, și companiile private vor putea, pe traseele neacoperite de RATB, să liciteze pentru a acoperi aceste curse. Cred că este un bun început pentru societățile private pentru că vor intra în legalitate și în permisiunea de a acoperi aceste trasee”, a explicat Gabriela Firea.

Tags:
Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
Stare de RĂZBOI! E ALERTĂ. Panica domneşte pe străzi! Unde s-a anunţat în urmă cu...
FOTO. Sandra, soția lui Adrian Mutu, imagini răvășitoare într-un costum de baie minuscul! Cum arăta...
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Gigi Becali are o avere uriașă! Ce loc ocupă în topul celor mai bogați români...
O asistentă medicală din Vaslui a vrut să se trateze acasă de Covid-19. Când a...
Avertismentul directorului general al OMS: Lumea se află în pragul unui eşec moral catastrofal
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Norvegia anunță că nu există legătură între vaccinul Pfizer și decesele a 33 de bătrâni:...
Stare de RĂZBOI! E ALERTĂ. Panica domneşte pe străzi! Unde s-a anunţat în urmă cu...
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Ce trebuie să știe toți cei care stau la bloc. Scutiri de cheltuieli dacă se...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea șoc a momentului în România: Cunoscuta prezentatoare TV A MURIT
Spray-ul nazal care te protejează de COVID. Eficiența este de 95%
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul necunoscut al României. Cum a ajuns de la vânzarea de îngheţată în anii '90...
SURPRIZĂ TOTALĂ PENTRU UN GROPAR DINTR-UN CIMITIR DIN ORADEA. CE A GĂSIT ÎN TIMP CE...
Inchide