Care sunt destinațiile preferate ale românilor de Ziua Îndrăgostiților

Care sunt destinațiile preferate ale românilor de Ziua Îndrăgostiților
Publicat: 08/02/2016, 10:59
Actualizat: 08/02/2016, 14:02

Tarifele pentru un sejur în România încep de la 240 de lei de persoană, iar pentru destinațiile externe de la 139 de euro de persoană, potrivit datelor transmise de agențiile de turism, la solicitarea MEDIAFAX.

Există și un număr mai restrâns de turiști care aleg escapade romantice în centre metropolitane precum New York sau destinații exotice cum ar fi Maldive, Thailanda, Republica Dominicană sau Mauritius, unde prețul pachetelor depășește 1.000 de euro. Unii dintre ei au și cereri speciale, precum plimbări cu elicopterul, cine romantice pe o plajă privată sau traseu cu iahtul.

De asemenea, unele persoane combină minivacanța de Ziua Îndrăgostiților cu un concert sau un spectacol în destinația aleasă sau cu o cină la un restaurant renumit.

Consultanții în turism au declarat pentru MEDIAFAX că agențiile raportează creșteri în special pe vânzarea de city-break-uri în capitalele europene. Sărbătoarea reprezintă totodată o șansă pentru ca Parisul să-și revină din punct de vedere turistic, fiind considerată capitala europeană a romantismului.

„Pentru că anul acesta Ziua Îndrăgostiților este în weekend, agențiile rapoartează creșteri în special pe vânzarea de city-break-uri în capitalele europene. Există și un segment de public, nu foarte mare, care alege să meargă în destinații exotice, în special cele calde precum Mauritius, Republica Dominicană, Cuba, Mexic sau Maldive, și nu doar pentru Valentine’s Day, dar și pentru săptămâna ce include zilele de 1 și 8 martie”, a afirmat Răzvan Pascu, consultant în marketing turistic.

În plus, față de anii trecuți, cererile de sejururi pentru destinații interne sunt în creștere.

De asemenea, reprezentanții touroperatorului Mareea spun că cele mai căutate destinații de Sf. Valentin sunt stațiunile montane de pe Valea Prahovei (Predeal, Sinaia, Poiana Brașov), iar dintre destinațiile externe, tot mai căutată este Roma.

„Tarifele încep de la 240 de lei/persoană pentru un sejur în România, respectiv de la 315 euro/persoană pentru un sejur în Europa. Oferta internă cuprinde Predeal, Sinaia, Poiana Brașov, Băile Tușnad, Covasna și Băile Herculane. Destinațiile externe propuse pentru această perioadă sunt Roma, Amsterdam, Paris, Viena, Londra, Bruxelles. Pentru destinațiile externe, cum ar fi Roma, durata este de trei nopți cazare pentru că între zilele de călătorie, turiștii își doresc cât mai mult timp doar pentru ei într-un oraș romantic”, a declarat directorul general al Mareea, Marius Usturoiu.

La rândul lor, oficialii agenției de turism online Vola.ro spun că cele mai căutate destinații rămân cele considerate romantice, precum Paris, Roma, Viena, Veneția sau Praga, însă românii au început să caute și destinații mai puțin cunoscute, cum ar fi țările nordice, Lisabona, orașe mai mici din Italia și Franța, precum și cadoul de Ziua Îndrăgostiților sub forma unui bilet de avion sau a unei mini vacanțe.

„Pentru a doua jumătate a lunii februarie am pregătit îndrăgostiților din România, fie că sărbătoresc Valentine”s Day-ul american sau Dragobetele românesc, o listă întreagă de destinații de city break, unde se pot relaxa alături de persoana iubită sau de familie. Pot opta pentru destinații clasice precum Roma, Paris, Veneția, Florenta, la prețuri începând de la 139 euro/persoană sau, dacă vor un alt tip de experință, pot opta pentru destinații precum Moscova, Stockholm, Liverpool sau oricare alta dintre cele zecile de orașe în care oferim pachete. Prețurile includ biletul de avion cu toate taxele și 2-3 nopți de cazare, în funcție de destinație”, a punctat Manuela Melinescu, marketing manager Vola.ro.

Agenția Eturia, specializată pe destinații exotice, arată că turiștii români optează de Valentine”s Day pentru servicii destinate cuplurilor, de la facilități SPA (masaj, jacuzzi), până la mic-dejun în cameră sau diverse excursii pe alte insule ori la obiectivele turistice deosebite din apropierea hotelului unde sunt cazați. Există totodată și cereri speciale, precum plimbări cu elicopterul, o cină romantică pe o plajă privată sau un traseu cu iahtul.

„Pentru luna februarie, turiștii pot opta pentru o vacanță pe continentul american, la New York, iar pentru cei mai aventurieri, avem pregătite oferte de safari în Africa, în Zanzibar sau Tanzania. Pentru o escapadă romantică, cele mai căutate destinații în această perioadă sunt cele de plajă: Maldive, Thailanda, Republica Dominicană sau Mauritius, dar și marile centre metropolitane, New York, Los Angeles sau Chicago. De asemenea, țările din America Latină, respectiv Argentina, Brazilia sau Mexic, sunt și ele cautate, datorită vremii perfecte pentru plaja din emisfera sudică”, a declarat la rândul său Alexandra Pârvu, marketing manager al agenției Eturia.

Ea a precizat că, față de anii anteriori, se remarcă un apetit crescut al românilor pentru destinații mai puțin cunoscute, cum ar fi Noua Zeelandă sau țările asiatice (Singapore, Japonia, India).

„Deși, de obicei, vacanțele de Ziua Îndrăgostiților sunt vacanțe scurte, de tipul city break-urilor, majoritatea clienților noștri aleg să își extindă sejurul cu câteva zile, pentru a descoperi îndeaproape una dintre destinațiile de plajă din Caraibe sau Oceanul Indian”, a adăugat Pârvu.

Totodată, românii aleg din ce în ce mai des să meargă pe continentul african, unde pot admira animalele sălbatice în habitatul lor natural, în parcurile naționale ideale pentru safari.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”