Carmen Dan, despre fuga lui Ghiță: Noi am făcut precizările la momentul oportun. La cine pasează ministrul de Interne responsabilitatea

Redactor:
Politic
Carmen Dan, despre fuga lui Ghiță: Noi am făcut precizările la momentul oportun. La cine pasează ministrul de Interne responsabilitatea
Detalii pe Gândul.

„Noi am făcut toate precizările la momentul oportun. Există un dosar la parchet și am rugămintea să vă adresați Parchetului pentru a comunica tot ce consideră că poate comunica. Sebastian Ghiță a fugit din țară când nu eram ministru, l-am identificat pe mandatul meu, mai departe trebuie sa ne adresăm și Ministerului Justiției pentru că sunt cei care dispun de procedura de extrădare”, a declarat luni Carmen Dan, după audierea din comisia parlamentară.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, la finalul lunii decembrie, că se va deplasa în Serbia și va discuta cu omologul său sârb despre extrădarea lui Sebastian Ghiță, precizând însă că nu poate fi vorba în niciun fel de o grăbire a anchetei.

Fostul parlamentar a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie 2017. Reținerea lui Sebastian Ghiță s-a făcut la ora 23.45, acesta fiind pe o stradă din Belgrad, alături de fratele său. La legitimare, Ghiță a prezentat un act de identitate și un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat polițiștilor actele reale.

În România, fostul parlamentar a fost văzut ultima oară în noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016, când pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat în calitatea sa de membru al comisiei parlamentare de control, moment în care polițiștii care îl filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut. Potrivit unor surse, Ghiță conducea pe DN1 cu peste 200 km/h, iar la un moment dat un alt autoturism i-ar fi blocat pe polițiști. Ulterior, mașina lui Ghiță a fost găsită la locuința sa, astfel că polițiștii au crezut că doarme.

Inchide