Carmen Dan, raport în urma inundațiilor: S-au autoevacuat și s-a și intervenit pentru evacuare în cazul a peste 300 de persoane. Cel mai afectat județ, Prahova – VIDEO

Publicat: 01/06/2019, 21:10

„Efecte ale acestor fenomene s-au înregistrat la nivelul a 90 de localități din 22 de județe, însă gravitatea acestora a diferit în funcție de intensitatea producerii lor. Conform procedurilor de reacție la astfel de evenimente, au fost operaționalizate grupele operative la nivelul a 25 de județe și a fost ridicată capacitatea operațională – adică a fost mobilizat personal suplimentar la nivelul județelor Prahova și Argeș”, a declarat Carmen Dan, la ministerul Afacerilor Interne.

Ministerul a avut mobilizați peste 10.000 de oameni și peste 4.000 de mijloace de intervenție în județele unde au fost și mai sunt încă intervenții, în condițiile în care alți peste 7.000 de oameni au fost implicați sâmbătă în evenimentul ocazionat de vizita Papei, a completat Dan.

„Situația nu este încă finalizată, dar sunt deja județe unde putem spune că lucrurile s-au normalizat. În aceste județe, am cerut dimineață să se înceapă inventarierea pagubelor ca o primă măsură până când vom începe și evaluarea acestora. Punctual, s-au luat măsuri de sprijin pentru comunitățile unde au apărut probleme la rețeaua de apă potabilă cum ar fi spre exemplu localitatea Viperești din județul Buzău unde s-a asigurat transportul de apă potabilă pentru 200 de persoane, cantitatea de apă fiind îndeajuns pentru 4 zile. De asemenea, acolo unde s-a impus, am cerut prefecților să asigure containere pentru cazarea temporară a persoanelor ale căror locuințe au fost inundate și care nu s-au putut muta la rude sau în alte spații temporare”, a mai spus Carmen Dan.

Ministrul a prezentat și un inventar preliminar al pagubelor înregistrate în urma inundațiilor. Astfel, 624 de locuințe au fost afectate de ape; inundațiile au afectat cinci sedii ale unor instituții publice, respectiv un liceu din Ploiești, Spitalul Județean din Ploiești, un sediu IPTF din Iași și două judecătorii una din Roman, județul Neamț și din Oltenița, județul Călărași; 10 drumuri naționale sunt afectate, iar 5 drumuri județene sunt afectate temporar.

În prezent, mai sunt probleme pe DN 73 D pe raza localității Boteni unde s-a produs o alunecare de teren pe o zonă de aproximativ 200 de metri și a fost nevoie de o deviere a traficului rutier până la îndepărtarea obstacolelor de pe artera rutieră. Al doilea este DJ 100 H în județul Prahova.

La nivel național s-au autoevacuat și s-a și intervenit pentru evacuare în cazul a peste 300 de persoane, cele mai multe din județul Prahova. Tot în Prahova în localitatea Apostolache 16 persoane sunt izolate într-o zonă din cauza a două podețe care s-au dărâmat.

„De asemenea, am cerut ca în județele unde sunt probleme la alimentarea cu electricitate să crească numărul echipelor de intervenție și să se lucreze în continuare până la lăsarea întunericului. Spre exemplu în Prahova au fost peste 5.000 de abonați fără energie electrică, iar acum mai sunt în jur de 400. Evident că această primă evaluare va fi completată pe parcursul zilei de mâine astfel încât luni dimineață să putem avea dimensiunea pagubelor produse la nivel național”, a completat Carmen Dan.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Mirela Biftoi ar fi fost ucisă pentru o datorie de mii de lei! Sora ei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Nu te mai primește în avion. Pasagerii sunt obligați să respecte noua regulă
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult