CÂȘTIG. Efectul nebănuit pe care îl produce bicarbonatul de sodiu atunci când este pus în apa de flori

Redactor:
Ioana Tudorascu
CÂȘTIG. Efectul nebănuit pe care îl produce bicarbonatul de sodiu atunci când este pus în apa de flori
Foto: Pixabay

Cu toții avem bicarbonatul de sodiu în bucătărie, iar numeroasele întrebuințări ale acestuia au ajuns să fie din ce în ce mai cunoscute.

Bicarbonatul de sodiu poate fi un bun exfoliant al pielii, calmează arsurile și iritațiile, îndepărtează petele de pe covor și poate fi folosit chiar și în grădina cu legume. Este și un bun tratament împotriva acneei, te scapă de punctele negre și elimină aspectul lucios al pielii.

De asemenea, acest ingredient poate fi foarte benefic asupra plantelor de apartament. Iată ce trebuie să faci:

PENTRU A PRELUNGI VIAȚA FLORILOR

Adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu în apa din vaza cu flori sau în ghiveciul plantelor și vei vedea că plantele vor rezista mai mult și vor fi mai sănătoase.

PENTRU EVITAREA MUCEGAIULUI

Presară bicarbonat de sodiu pe fundul ghiveciului în momentul în care plantezi floarea. Acest truc previne apariția mucegaiului.

TE SCAPĂ DE ȚÂNȚARII DE PE FRUNZELE COPACILOR

Adaugă cinci lunguri de bicarbonat de sodiu și 100 de mililitri de oțeț în doi litri de apă, amestecă și pulverizează pe frunzele copacilor.

Bicarbonatul de sodiu se poate folosi și în grădina cu legume.

De exemplu, curăță foarte bine legumele și fructele:

Bicarbonatul de sodiu este una din cele mai simple și sigure metode să înlături murdăria. Înmoaie un burete umed în puțin bicarbonat și apoi freacă bine leguma. Nu uita să clătești bine apoi.

Te ajută să scapi de furnici

Ca să alungi furnicile care îți vizitează mereu grădina și sunt la un pas de a-ți invada și casa, trebuie să folosești bicarbonat. Prepară un amestec din oţet şi bicarbonat,pulverizează în zonele invadate de furnici şi poţi uita de ele.

Îndulceşte roşiile

Presară puțin bicarbonat de sodiu la rădăcina roșiilor pentru a le face mai suculente și mai dulci

Inchide