SOLUȚII. Cum se folosește bicarbonatul de sodiu în grădina cu legume. Ce rezultate poți să obții

Redactor:
Gândul
SOLUȚII. Cum se folosește bicarbonatul de sodiu în grădina cu legume. Ce rezultate poți să obții
Foto: Shutterstock

Cu toții știm că bicarbonatul de sodiu are foarte multe întrebuințări: pentru împrospătarea respirației, albirea dinților, exfolierea pielii, calmarea arsurilir și a iritațiilor, îndepărtarea petelor de pe covor și multe altele. Puțini oameni știu însă că se poate folosi și în grădina cu legume.

Toată lumea are bicarbonatul de sodiu în bucătărie. Iată câteva modalițăți prin care îl poți folosi și în grădina cu legume:
1. Spray impotriva mucegaiului

Pentru a scăpa plantele de mucegai, amestecă 4 litri de apă, o lingură de bicarbonat, o lingură de ulei vegetal și o lingura de detergent de vase.

2. Pentru a scăpa de omizi

Presară bicarbonat de sodiu pe plantele tale, iar în cazul în care au fost destul de afectate, adaugă 50% făină și 50% praf de copt și vezi scăpa de ele în cel mult două zile.

3. Elimină buruienele și iarba nedorită

Udă zonele în care vrei să scapi de iarba nedorită și adaugă praf de copt (conține bicarbonat de sodiu, și un acid cristalizat). Pentru a scăpa de buruienile de lângă casă, împrăștie un strat gros de bicarbonat de sodiu. Astfel vei scăpa de ele și le vei împiedica să germineze.

4. Curăță legumele și fructele

Bicarbonatul de sodiu este una din cele mai simple și sigure metode să înlături murdăria. Înmoaie un burete umed în puțin bicarbonat și apoi freacă bine leguma. Nu uita să clătești bine apoi.

5. Alungă furnicile

Ca să alungi furnicile care îți vizitează mereu grădina și sunt la un pas de a-ți invada și casa, trebuie să folosești bicarbonat. Prepară un amestec din oţet şi bicarbonat,pulverizează în zonele invadate de furnici şi poţi uita de ele.

6. Îndulceşte roşiile

Presară puțin bicarbonat de sodiu la rădăcina roșiilor pentru a le face mai suculente și mai dulci

Sursă: gradina.acasa.ro

Inchide