Cât costă un şezlong sau un baldachin pe litoralul românesc. Cele mai ieftine – Eforie Nord şi 2 Mai

Cât costă un şezlong sau un baldachin pe litoralul românesc. Cele mai ieftine - Eforie Nord şi 2 Mai
Cât costă un şezlong sau un baldachin pe litoralul românesc. Cele mai ieftine – Eforie Nord şi 2 Mai / Foto: Pixabay - Caracter Ilustrativ
Publicat: 22/07/2020, 14:20
Actualizat: 22/07/2020, 14:23

Turiştii plătesc în acest an până la 75 de lei pentru un şezlong şi până la 200 de lei pentru un baldachin, în staţiunile de pe litoralul românesc, arată un studiu realizat de Travelminit.ro.

Platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro a realizat o analiză a preţurilor şezlongurilor în staţiunile de pe litoralul românesc. Astfel, turiştii români plătesc anul acesta preţuri începând de la 25 de lei/zi pentru un şezlong şi de la 180 de lei/zi pentru un baldachin. Tariful de închiriere al şezlongurilor este mai accesibil în sudul litoralului şi poate fi cu până la 100% mai scump în nordul litoralului.

În Mamaia, preţurile pleacă de la 25-30 de lei pentru un şezlong în zona de sud şi de la 50 de lei/zi în timpul săptămânii sau 75 de lei/zi pentru weekend în nordul staţiunii. Baldachinul porneşte de la un preţ de 180 de lei şi poate ajunge la 200 de lei/zi. În Constanţa, preţul pentru un şezlong porneşte de la 20-25 de lei/zi pentru Plaja Modern.

În Vama Veche, preţul unui şezlong a crescut cu 5 lei faţă de anul trecut şi porneşte de la 30 de lei/zi în timpul săptămânii şi 35 de lei/zi în weekend.

Eforie Nord şi 2 Mai, cele mai ieftine prețuri pentru șezlonguri

Cele mai ieftine staţiuni sunt din acest punct de vedere Eforie Nord şi 2 Mai. Astfel, un şezlong în Eforie Nord are un preţ de închiriere ce porneşte de la 20 de lei/zi. Şi în staţiunea 2 Mai preţurile sunt mai convenabile pentru buzunarele turiştilor. Preţul unui şezlong cu umbrelă porneşte de la 20 de lei/zi.

„Cu cât ne vom apropia de luna august, iar plajele vor deveni aglomerate, operatorii vor modifica puţin şi preţurile, astfel că în weekend nu se vor mai găsi şezlonguri sub 30-35 de lei pe zi/persoană”, susţin realizatorii analizei.

În ceea ce priveşte cazarea, pe platforma de rezervări Travelminit.ro, preţurile în staţiunea Mamaia pornesc de la 200 de lei/noapte pentru 2 persoane şi pot ajunge până la 1.700 de lei/noapte pentru închirierea unui apartament de lux cu vedere la mare la un hotel de 4 stele cu pensiune completă.

Staţiunea Eforie Nord este cea mai ieftină variantă pentru o vacanţă la Marea Neagră, preţurile pentru o cameră dublă pornesc de la 80 de lei/noapte, urmată de staţiunea Costineşti unde pentru o cameră dublă se plăteşte de la 100 de lei/noapte. În Vama Veche o cameră dublă are un preţ de la 140 de lei/noapte, în timp ce în Neptun preţul unei camere duble porneşte de la 160 de lei/noapte.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase