Câti bani se dau la un botez în 2022. Prețurile s-au mărit semnificativ

Câti bani se dau la un botez în 2022. Prețurile s-au mărit semnificativ
Sursă Foto - Instagram
Publicat: 13/08/2022, 15:52
Actualizat: 13/08/2022, 15:56

Darul pentru botez se calculează ținând cont de câțiva factori importanți. Cert este că prețurile s-au mărit semnificativ. Iată câți bani se dau, în 2022, la un eveniment de acest gen!

În primul rând, trebuie ținut cont de localitatea în care are loc botezul, apoi de relația pe care o aveți cu părinții copilului.

Familia este un factor destul de important când vine vorba de petrecerile de genul. Nașii, frații, mătușile, verii, bunicii, rudele mai îndepărtate, prietenii, cunoștințele și obligațiile nu vor lăsa niciodată în plic aceeași sumă de bani.

Contează inclusiv numărul de persoane care merg la botez, dacă formați doar un cuplu sau dacă aveți și copii.

În al doilea râmd, nu neglijați venitul pe care îl aveți, dar nici locația. Dacă evenimentul se ține la un restaurant de cinci stele, atunci prețul va urca destul de mult.

Botezul de astăzi, o fală necesară

Există, însă, și posibilități mai ieftine, cum ar fi restaurantele de cartier, terasele, corturile sau chiar acasă la părinții bebelușului.

De altfel, mai poate fi și varianta în care vreți să trimiteți banii pentru că nu puteți onora invitația, situație în care nu vă mai interesează locul unde are loc botezul.

De asemenea, și prețurile se mai modifică în funcție de ziua în care are loc botezul. De exemplu, restaurantele oferă reduceri celor care organizează botezul vineri sau duminică, situație similară și în cursul săptămânii.

Dacă evenimentul are loc sâmbătă, nu ai cum să scazi din preț, fiind o zi de weekend.

În concluzie, dacă sunteți invitat la un botez în București, în 2022, mergeți însoțit și aveți un venit de cel mult 4.500 de lei, ar fi bine să lăsați în plic o sumă cuprinsă între 750 – 900 de lei.

Asta dacă evenimentul are loc sâmbătă, într-un local mediu, fără pretenții. În caz contrar, pregătește-te să scoți din buzunar în jur de 1500-1600 de lei.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase