Câți bugetari beneficiază de noile indemnizații acordate de Guvern

Redactor:
Aurelia Alexa
Câți bugetari beneficiază de noile indemnizații acordate de Guvern
"Este un pas înainte, pentru că am reușit să rezolvăm 0,5 la sută din bugetarii din România, deci nu au mai rămas decât 99,5 la sută. Cred că o să-i rezolvăm și pe aceia", a spus președintele Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin.

„Este un pas înainte, pentru că am reușit să rezolvăm 0,5 la sută din bugetarii din România, deci nu au mai rămas decât 99,5 la sută. Cred că o să-i rezolvăm și pe aceia”, a spus președintele Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin.

Liderul sindical a precizat că va face mai multe comentarii pe acest subiect după ce sindicatele vor putea consulta proiectul de Lege a salarizării.

Creșterea indemnizațiilor pentru președinte, premier, șefii Parlamentului și serviciilor arată dezinteresul pentru oamenii de rând și lipsa de moralitate a guvernanților, care ar trebui să demisioneze, a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul confederației sindicale „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu.

Președintele Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa” consideră că majorarea indemnizațiilor lunare ale președintelui, premierului, președinților Parlamentulu și șefilor serviciilor de informații, începând din luna august, reprezintă un afront la situația cu care majoritatea cetățenilor se confruntă și arată iresponsabilitatea tuturor factorilor politici.

„Guvernanții actuali nu fac decât să arate dezinteresul lor față de cetățenii de rând. Dovedesc încă o dată că, în România, cei care împart, parte își fac și nu îi interesează dreptatea socială. Constatăm că nu au nicio moralitate și ar fi necesar ca toți să își dea demisia. Se pare că este nevoie de o nouă revoluție pentru normalitate”, a spus Hossu.

Premierul interimar Gabriel Oprea a anunțat că indemnizațiile lunare ale președintelui, prim-ministrului, președinților Parlamentului, șefilor de servicii de informații vor fi majorate începând din august, în baza unei ordonanțe aprobate miercuri de Guvern.

Indemnizațiile președintelui, prim-ministrului și președinților celor două Camere parlamentare vor fi majorate la 21.540 lei brut (15.108 lei net), remunerație acordată și președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, iar salarizarea vicepremierului va fi fixată la 20.000 lei brut (14.024 lei net), au declarat surse oficiale.

Miniștrii și alte categorii de demnitari, inclusiv șefii serviciilor de informații, vor primi o indemnizație lunară de 19.055 lei brut (13.365 lei net). În această ultimă categorie au fost incluși și consilierii prezidențiali, care au rang de ministru.

În prezent, președintele țării este remunerat lunar cu aproximativ 6.500 lei net, președinții celor două Camere parlamentare și prim-ministrul – cu 6.184 lei net, vicepremierul – cu circa 5.800 lei net, iar ministrul – cu 5.350 lei net.

Pe stadion doar cu vaccin sau test! Premierul a anunţat condiţiile ca fanii să intre...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Cum poate să arate Ilinca Vandici în costum de baie! A atras toate privirile...
Dieta cu care Scarlatescu a dat jos 50 de kilograme! Pare greu de crezut, dar...
Povestea mașinii de 3.000.000 de euro pe care o deține un român! Cum a ajuns...
Accident în județul Iași, 17 persoane transportate la spital. Un autotren și un microbuz au...
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Job-ul pentru care poți fi plătit cu 22.000 de euro pe lună și nu necesită...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Au furat TUNUL direct de pe fundul mării! „Au crezut că ar fi o piesă...
Închisoarea supranumită Bastilia României, din care nu a reușit să evadeze nimeni. Ce s-a ales...
Horoscop 16 mai 2021. Zodia care face spectacol la locul de muncă
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
BREAKING NEWS: Este vorba de marele actor Ion Dichiseanu- Anunţul a fost făcut chiar de...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea familiei care a lăsat viaţa din Bucureştiul agitat pe o viaţă la un conac...
Inchide