Câți euro costă să trăiești o lună în Anglia. Cât costă chiria și cât trebuie să plătești pentru mâncare

Câți euro costă să trăiești o lună în Anglia. Cât costă chiria și cât trebuie să plătești pentru mâncare
Publicat: 24/09/2022, 12:38

Dacă plănuiești să mergi într-o călătorie sau chiar să te muți într-un oraș mare cu multe posibilități, ar trebui să știi și la ce prețuri să te aștepți când vine vorba de un trai, de exemplu, în Londra, Marea Britanie.

Londra este cunoscută pentru arhitectura engleză și eleganța întâlnită în arhitectură, dar și la oamenii de pe stradă.

Totuși, oare cum trăiesc englezii și cu ce bani se descurcă într-un oraș atât de mare și de vizitat de turiști? Iată cât ar trebui să scoți din buzunar lunar pentru o viață decentă în Anglia. Să începem cu esențialul, adică, mâncarea.

Cumpărăturile sunt importante pentru orice persoană, astfel încât, o listă de cumpărături care include pâinea, a cărei preț este de 0.605 euro, un carton de ouă la prețul de 2.21 euro, un kilogram de aripioare de pui costă 6.62 euro, un kilogram de mere de 2.1 euro, iar un litru de lapte costă 1.05 euro, deci în total, aproximativ 13 euro costă aceste produse alimentare.

Alte prețuri la alimente:  Un kilogram de brânză făcută în zonă ar atinge prețul de 7.2€.

Un kilogram de varză costă 0.82€, iar un kilogram de ceapă 1.1€, un kilogram de cartofi are prețul de 1.19€, pe când un kilogram de roșii costă 2.57€. De asemenea, dacă nu ai timp să mergi la cumpărături, te poți opri la un restaurant ieftin pentru o masă în oraș, pentru o persoană la un restaurant ieftin, o masă ar costa 6.38 de euro, iar o masă pentru două persoane la un restaurant de calitate ar costa 54.61 de euro.

Cât costă chiria și transportul în Londra

Spre deosebire de mâncare, ca în România, prețurile la haine sunt mai mari. O pereche de pantofi din piele are prețul de 84.95 de euro, o pereche de blugi 72.89 de euro, iar o rochie de vară pentru doamne ar ajunge la prețul de 34.88 de euro.

Pe lângă asta, utilitățile sunt la fel de importante pentru traiul zilnic.

Rata pentru apă, gaxe și electricitate pe o lună pentru un apartament de 80 de m2, un chiriaș ar scoate din buzunar 185.74 de euro, și dacă vrei să mergi la sală, abonamentul lunar este 43.71 de euro.

De asemenea, chiria este o altă problemă cu care s-ar putea să dai ochii, mai ales că, prețurile nu sunt chiar mici. Pentru un apartament cu un singur dormitor în centru, un client ar trebui să scoată din buzunar 1,873.23 de euro, iar pentru un apartament cu un singur dormitor în suburbii ar costa 1,321.25 de euro.

Dacă vrei să dispui de un apartament cu trei camere în centru, ar trebui să scoți din buzunar 3,565.37 de euro.

Nici transportul nu este ieftin, astfel încât, călătorind cu transportul în comun ar trebui să cumperi un bilet de 2.68 euro, iar dacă vrei să iei taxiul, prețul minim ar fi de 5.46 euro.

Însă dacă ai posibilitatea de a-ți face un abonament lunar pentru transportul în comun, ar trebui să plătești 163.83 de euro.

Dacă ai mașină, un litru de benzină are prețul de 1.42 de euro, potrivit Costulvieții.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase