Caz incredibil de fraudă pe internet: O suceveancă s-a dat drept polițistă și i-a furat banii unei mame care are un bebeluș grav bolnav

Caz incredibil de fraudă pe internet: O suceveancă s-a dat drept polițistă și i-a furat banii unei mame care are un bebeluș grav bolnav
Caz incredibil de fraudă pe internet: O suceveancă s-a dat drept polițistă și i-a furat banii unei mame care are un bebeluș grav bolnav / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 26/08/2020, 19:02
Actualizat: 26/08/2020, 20:13

O femeie este acuzată că a comis mai multe fapte de influenșă după ce și-a creat mai multe identități false pe Facebook. Aceasta a fost arestatată preventiv pentru 30 de zile printr-o decizie a judecătorilor de la Tribunalul Suceava.

Se pare că inculpata și-a creat mai multe conturi de Facebook false care păreau a fi unor persoane reale, astfel încât îi înșela pe cei vedeau profilurile respective.

Ulterior, femeia a aborda o femeie care avea permisul de conducere reţinut şi a pretins că este poliţist la Serviciul Rutier Suceava. Acuzata i-a solicitat suma de 800 de euro în schimbul exercitării influenţei faţă de un alt poliţist, care ar fi ajutat-o să îi returneze permisul .

Înșelătoria a fost dusă mai departe iar inculpata a creat un alt cont fals de Facebook pentru a se da drept polițistul care i-ar fi recuperat permisul victimei astfel încât să o facă să creadă că actul i va fi returnat dacă va trimite suma menționată, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Caz incredibil de fraudă pe internet: Se dădea drept polițist ca să fure bani

Victima a trimis banii în două tranșe, una pe 6 aprilie 2020 și cealaltă a doua zi.

Însă acuzata nu s-a oprit aici și din nou a abordat-o pe femeie pentru a-i solicita cu împrumut suma de 3.000 de lei de pe contul polițistului care se presupunea că o ajută în legătură cu permisul.

Probabil observând că șmecheria cu polițisul a funcționat, și chiar foarte bine, s-a hotărât să treacă la nivelul următor

S-a dat din nou drept polițist și a abordat o femeie căreia i-a transmis că vrea să o ajute din punct de vedere financiar astfel încât stare de sănătate a fiului ei de doar două luni să se amelioreze și, în plus, i-a promis că îi va facilita efectuarea unor intervenţii medicale în cadrul unei clinici private specializate din oraşul Viena, Austria.

„Inculpata a întărit această aparenţă prin prezentarea unei false adeverinţe de ‘atestare juridică poliţist’, apoi prin abordarea persoanei vătămate de pe un alt cont din aplicaţia Facebook cu alt nume, pretinzând a fi mama lui ‘A’ şi că va face tot posibilul să o ajute, precum şi prin simularea şi prezentarea unor conversaţii pe aplicaţia Whatsapp cu un pretins medic ori a unui pretins poliţist, persoane fictive, care ar fi avut menirea să faciliteze efectuarea intervenţiilor medicale asupra bebeluşului persoanei vătămate. În aceste împrejurări, inculpata a solicitat, fără a avea intenţia de a-i restitui, respectiv a primit, de la persoana vătămată astfel indusă în eroare, suma de 2.000 lei, remisă efectiv prin transfer bancar în data de 16.03.2020, iar după ce i-a câştigat încrederea numitei C, în urma mai multor conversaţii, persoana vătămată C fiind în aşteptarea concretizării demersurilor medicale promise anterior, inculpata i-a mai solicitat, fără a avea intenţia de a-i restitui şi a primit efectiv, direct de la C, în numerar, sumele de 1.000 euro şi 3.000 lei, în intervalul 17.03.2020 – 07.04.2020, prima sumă sub pretextul fals de contravaloare pentru intervenţia medicală necesară copilului, iar a doua sumă cu titlu de împrumut, sub pretextul fals şi mincinos al achitării avansului la un apartament, pretins contractat în mun. Bistriţa, unde inculpata şi C ar fi urmat să locuiască alături de copil, cauzându-i astfel, prin manoperele dolozive expuse, o pagubă persoanei vătămate C, în cuantum de 5.000 lei şi 1.000 de euro, din care i-au fost restituite ulterior, doar după izbucnirea unui scandal, sumele de 2.000 lei prin transfer bancar şi 500 lei şi 50 euro în numerar prin intermediul unui complice”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Autoritățile au mai anunțat că inculpata are antecedente penale fiind condamnată anterior pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă, comise prin acelaşi mod de operare şi a fost arestată preventiv.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Ioana Dichiseanu, în lacrimi. Ce semne a primit de la regretatul Ion Dichiseanu la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Interzis complet în România! Legea pe care nimeni n-o poate ocoli. Amenda te bagă în...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Imagini incendiare cu Celine Dion! Starul a apărut pe coperta Vogue France la bustul gol
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Coreea de Nord sfidează ONU și lansează mai multe rachete balistice