Caz șocant. Cum și-a dat ultima suflare femeia care a băut substanța de contrast. Fiul său: „Asistenta era mai șocată decât mine”

Caz șocant. Cum și-a dat ultima suflare femeia care a băut substanța de contrast. Fiul său: „Asistenta era mai șocată decât mine”
Sursă Foto - Adevărul.ro
Publicat: 22/08/2022, 10:52

 Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița investighează cazul unei femei în vârstă de 51 de ani, care a murit într-o clinică privată. Femeia venise să facă un examen CT, iar cadrele medicale de acolo i-au dat să bea o substanță de contrast.

În timpul examinării, femeia a început să se simtă rău, să tușească și să respire cu dificultate, iar la scurt timp a murit.

Tragedia s-a întâmplat săptămâna trecută, în cadrul unei clinici private din Târgoviște.

O pacientă în vârstă de 51 de ani a murit după ce cadrele medicale i-ar fi dat să bea șase pahare de substanță de contrast necesară pentru examenul de computer tomograf (CT).

În timpul examinării, femeia a început să se simtă rău, să tușească și să respire cu dificultate. La scurt timp a încetat din viață.

Pacienta suferea de cancer mamar și se prezentase la clinica privată pentru un examen toracal.

Băiatul povestește că angajatele de la clinică erau bulversate de ce se întâmplase și când s-au văzut depășite de situație au sunat la ambulanță. Era prea târziu, însă.

„O oră și jumătate au resuscitat-o. Auzeam o dată la 50 de secunde un aparat: se recomandă șoc, se recomandă șoc. Nu știu dacă i-au făcut test. Ea nu se știa alergică decât la o substanță și oriunde se ducea, spunea. Nu știu care era, dar cred că era piafen. Dar ea, oriunde se ducea, spunea nu îmi faceți d-asta, că îmi este rău. Doctora sau asistenta era mai șocată decât mine, intrase în panică mai rău decât mine. Sunt multe lucruri care lasă de bănuit. Nu știu dacă au testat-o, nu știu dacă i-au acordat primul ajutor până a venit ambulanța”, a povestit băiatul victimei.

A murit în ochii copilului său

Băiatul mai spune că a văzut, prin crăpătura ușii, că mama sa se simțea rău și nu putea face nimic pentru a schimba asta.

„Am văzut prin crăpătura ușii că era în fund, tușea foarte foarte tare și nu a durat mi mult de două secunde, a ieșit doamna doctor și a zis: «sunați la ambulanță că îi este rău». Când a intrat a doua oară a țipat la ea, i-a zis să țină capul jos: «ți-am zis să ții capul jos». Dup-aia și-a dat și ea seama că îi este rău și nu făcea că așa vrea ea. Nu știu, a fost ciudat. Apoi o oră și jumătate nu a mai băgat-o nimeni în seamă, o întrebau doar dacă vrea Extraveral sau apă”, a adăugat tânărul.

Ambulanța a fost chemată la fața locului de către angajații clinicii, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru femeie.

„La sosire a fost găsit un pacient de sex feminin, 51 de ani, aflat în stop cardio respirator, cu manevre de resuscitare inițiate de personalul unității sanitare. Echipajul nostru era un echipaj cu medic. A efectuat manevrele de resuscitare conform protocoalelor timp de peste o oră, din păcate, fără rezultat”, a declarat dr. Dorin Maier, director medical Ambulanța Dâmbovița.

Polițiștii de la IPJ Dâmbovița au deschis un dosar penal în acest caz pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

„Cadavrul a fost preluat de lucrătorii Serviciului de Medicină Legală Dâmbovița, în vedere efectuării autopsie”, a precizat agent de poliție Ivanov Ionuț Cătălin, delegat la Serviciul Cabinet – Relații Publice – IPJ Dâmbovița.

Un procuror urmează să se pronunțe dacă este vorba de o culpă medicală sau nu. Familia a anunțat că va acționa în judecată clinica în care a murit femeia, potrivit Adevărul.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Pensionarii, ținuți în suspans. Poșta Română își bate joc de ei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cristina Cioran victorie în fața lui Alex Drobrescu. Ce a decis instanța
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu