Caz șocant în Bihor. Bărbat trimis în judecată după ce și-a terorizat iubita până și-a pus capăt zilelor / Femeia era lovită zilnic, jignită și amenințată că rămâne fără copii

Caz șocant în Bihor. Bărbat trimis în judecată după ce și-a terorizat iubita până și-a pus capăt zilelor / Femeia era lovită zilnic, jignită și amenințată că rămâne fără copii
Publicat: 22/11/2019, 14:13

Potrivit rechizitoriului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, transmis corespondentului MEDIAFAX, femeia a fost în primul rând o bună mamă, preocupată de creșterea și îngrijirea copiilor ei, dar a fost nevoită să îndure violențele fizice și psihice ale concubinului doar pentru a rămâne cu copiii.

„În data de 24 iulie 2017 organele de poliție au fost sesizate de către un bărbat în vârstă de 41 de ani, din județul Bihor, cu privire la faptul că în cursul dimineții a găsit-o spânzurată pe concubina sa, în curtea locuinței lor. Deși în aparență în cauză era vorba doar de o sinucidere, în urma primelor investigații și a extinderii anchetei au rezultat date că această sinucidere a fost consecința actelor inculpatului. Victima, în vârstă de 47 de ani la momentul decesului, originară din județul Vrancea, s-a stabilit în județul Bihor și după un divorț început o relație de concubinaj cu inculpatul cu care s-a mutat împreună. Din relația de concubinaj s-au născut 3 copii. Victima a fost în primul rând o bună mamă, preocupată de creșterea și îngrijirea copiilor ei, apropiată de aceștia și nevoită să îndure violențele fizice și psihice ale inculpatului doar pentru a rămâne cu copiii”, se arată în document.

Procurorii susțin că relația dintre femeie și concubinul său a fost una tensionată pe toată durata ei, evoluția cunoscând însă o degradare accentuată de la începutul anului 2017 și până la decesul victimei.

„Dacă în primii ani ai relației, inculpatul era nemulțumit de diferite aspecte mărunte ale conviețuirii, de exemplu, felul în care victima făcea o anumită activitate în gospodărie, ulterior acesta a început să își manifeste gelozia, tensiunile acutizându-se din februarie 2017 și până la decesul victimei. În aceste ultim interval, inculpatul a devenit mult mai violent față de victimă, atât psihic cât și psihic, violențele fiind aproape zilnice și tot mai intense, în sensul că victima era lovită cu pumnii în stomac, cu picioarele, cu parul și cu vătraiul, suferind inclusiv fracturi costale sau de brațe, care au impus mai multe internări în spital”, au subliniat procurorii bihoreni.

Aceștia au susținut că bătăile sistematice și violente la care a fost supusă femeia de către concubinul ei în ultimele luni de viață din primăvara – vara anului 2017, corelate cu celelalte presiuni psihice la care a fost supusă – control strict în ceea ce privește persoanele cu care discută, modul cum cheltuie banii, amenințări că o va căuta, dacă va pleca de la el și că o va omorî ori îi va lua copiii, au determinat-o pe femeie „să nu mai găsească o altă modalitate de a scăpa din această teroare fizică și psihică decât prin sinucidere în data de 24 iulie 2017”.

„În dimineața de 24 iulie 2017, după plecarea bărbatului, în timp ce copiii dormeau în locuință, femeia a ieșit în curte, a luat o sfoară și a legat-o de scara care duce în podul casei, după care s-a spânzurat. După investigațiile inițiale, avându-se în vedere constatările de la autopsie cu privire la multiplele leziuni traumatice suferite de victimă anterior decesului, au fost efectuate cercetări pentru lămurirea împrejurările și cauzelor care au determinat sinuciderea prin spânzurare a victimei, rezultând, astfel, multiple și certe date și informații care conturează o stare de fapt din care rezultă fără echivoc că inculpatul a comis infracțiunile pentru care este acuzat”, au precizat procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

În rechizitoriu se mai subliniază că bărbatul de 41 de ani, pe fondul geloziei, din februarie și până în data de 24 iulie 2017, și-a torturat sistematic și sălbatic concubina, aplicându-i bătăi aproape zilnice în locuință, chiar de față cu copiii, cu pumnii și picioarele ori cu corpuri contondente.

„Deși bătăile erau violente, victima nu a avut curajul să îl reclame pe inculpat polițiștilor din comună, fiindu-i frică de amenințările acestuia cu moartea și fiind convinsă că nu are nimic de făcut dacă vrea să le asigure copiilor o locuință, chiar și în acele condiții grele”, au menționat procurorii.

Aceștia au arătat că fapta bărbatului, constând în aceea că în perioada februarie – 24 iulie 2017, prin acte sistematice, aproape zilnice, de violență psihică, injurii și amenințări, și fizică, bătăi cu pumnii, picioarele, parul și vătraiul, a determinat-o pe concubina sa să se sinucidă prin spânzurare, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de determinarea sau înlesnirea sinuciderii

„În condițiile în care cel puțin ultimele luni de viață ale victimei au fost sub imperiul terorii fizice și psihice, victima afirmând de mai multe ori că se va sinucide pentru a scăpa astfel de tratamentul violent la care era supusă de inculpat, fără însă ca acesta să înceteze acțiunile sale de teroare fizică și psihică, rezultă că sinuciderea victimei este consecința indiscutabilă a acțiunilor conștiente ale inculpatului, care a manifestat indiferență la posibilitatea sinuciderii concubinei sale, deși știa că aceasta ar putea să comită acest gest. În cauză se dispune trimiterea în judecată în stare de libertate, la Tribunalul Bihor, a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunilor de determinarea sau înlesnirea sinuciderii și violență în familie”, se mai arată în rechizitoriu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Beckham vs Wahlberg în instanță. De ce au ajuns cei doi foști prieteni la război
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?