Caz șocant la Mangalia! Un tânăr a murit la doar 25 de ani după o banală apendicită

Caz șocant la Mangalia! Un tânăr a murit la doar 25 de ani după o banală apendicită
Iulian Grigore, 25 de ani, Mangalia, mort de peritonită/Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 13/01/2023, 15:36

Un tânăr din Mangalia a murit de peritonită după ce medicul care ar fi trebuit să-l opereze de apendicită ar fi amânat operația pe motiv că nu mai are timp. Șase zile ar fi așteptat băiatul, în dureri cumplite pe patul de spital, după care a fost transferat la spitalul județean din Constanța, unde a murit după intervenția chirurgicală tardivă.

Tânărul a mers pe data de 17 decembrie la spitalul din Mangalia cu dureri mari de burtă. Medicii i-au spus că are enterocolită și l-au trimis acasă, cu tratament. A doua zi, a revenit, iar medicii l-au diagnosticat, de această dată, cu piatră la rinichi, şi l-au trimis, din nou, la domiciliu. Abia a treia zi, când Iulian Grigore a revenit, cadrele medicale și-au dat seama că are apendicită și l-au internat. Din păcate, nu a fost operat în aceeaşi zi, deoarece medicul a considerat că este trecut de ora 14:00 și nu mai are timp pentru încă o operație.

Tânărul a rămas în spital cu promisiunea cu va fi operat a doua zi, când medicii și-au dat seama că avea deja peritonită și l-au trimis la Spitalul Județean Constanța. Acolo a fost operat, însă, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, a doua zi a decedat.

„L-a întins pe pat, l-a apăsat puțin și a zis că e gata, acut zice, apendicita acută, îl operăm. Domnul doctor, haideți nu operați azi că ați spus că e acut să nu plesnească, e infecție. S-a uitat la ceas și a zis că e ora două, nu mai operam azi că e târziu. Pai, zic, dom’ne, nu e periculos? A zis că băgăm antibiotic și nu e nicio problemă”, a declarat tatăl tânărului, Marius Grigore, citat de Ştirile Kanal D.

„El era o fire foarte optimistă, foarte încrezătoare. Și dacă era rău, era bine. Acum mi s-a părut puțin așa… el tot zicea că era bine, dar nu mai era la fel. Cred că te dezamăgești așa când vezi că primește zeci de diagnostice într-un timp relativ scurt”, a mai spus Marius Grigore.

Acum familia încearcă să-și facă dreptate pe cale legală cu ajutorul unui avocat. Vor depune plângere penală pe numele medicului pentru ucidere din culpă și neglijență în serviciu.

Ce spune medicul acuzat că ar fi refuzat să-l opereze pe tânărul decedat

„Copilul care a murit e cunoscut. Lucra la Fan Curier. Venea și la mine acasă, îmi mai aducea niște colete. El a fost de vreo trei ori în Urgență și acolo i-au spus că are colită renală.

Eu sunt medic pensionar. Dacă se ducea în Urgență, nu venea la mine! Eu nu mai sunt în Spital, dar în ziua în care copilul era acolo m-a chemat o asistentă. Și eu atunci m-am dus să-i pun mâna pe burtă, a zis asistenta că acest copil are colică renală. Așa mi-a zis. Și am întrebat de când este tratat pentru colică renală.

A fost în Urgență de vreo două sau trei ori și avea tratamentul dat acasă. Și se simțea tot rău. În ziua aia eu am trecut pe acolo și băiatul s-a prezentat. Am pus mână și am zis apendicită. L-am internat pe copil în spital și ca mâine să îl operăm. Nu automat, a trebuit să am analize, toate mai devreme.

Dimineață, când trebuia să intre în sală, m-am uitat la el și am văzut că are un testicul umflat. Acum ce să fac? Atunci am continuat cu tratamentul, antibioticul și așa mai departe. Și a treia zi la fel.

Era duminică atunci când am intrat. Copilul era intrat de miercuri și trebuia să-l opereze joi dimineață. Am văzut testiculul umflat și am zis că nu trebuie să se intre în așa ceva, să fie alte probleme acolo.

Colegul meu care face ecografii zice că nu vede nimic în burtă. Atunci, duminică, am chemat ambulanța și l-am trimis la Constanța”, a spus Kadisha Muayabo, medicul care a refuzat să-l opereze pe pacient, pentru Replica Online.

În 2009, medicul Kadisha Muayabo a mai ajuns în atenția opiniei publice, după ce o copila din Mangalia, care a intrat în comă profundă după ce a fost supusă unei operații de extirpare a apendicelui, a murit. Inițial, a fost dusă la spitalul din Mangalia, iar Kadisha Muayabo a vrut să o opereze, dar nu a putut, așa că a trimis-o la Constanța.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului